Европейската комисия реши да извади временно всички държави от списъка

...
Европейската комисия реши да извади временно всички държави от списъка
Коментари Харесай

"Непродаваемите" държави минават под закрила на ЕК

Европейската комисия реши да извади краткотрайно всички страни от листата на страните с „ продаваеми опасности “ по силата на Съобщението за застраховането на краткосрочни експортни заеми, заяви представителството на Европейска комисия в София. По този метод държавното обезпечаване на краткосрочни експортни заеми ще стане по-широко достъпнo в подтекста на актуалната рецесия, провокирана от епидемиологичния гърмеж от ковид. С изменението се уголемява още повече гъвкавостта, въведена с Временната рамка на Комисията за държавната помощ във връзка с опцията държавните застрахователи да дават обезпечаване за краткосрочни експортни заеми.

Експортните заеми дават опция на задгранични купувачи на артикули и/или услуги да разсрочват заплащането. Разсроченото заплащане допуска съществуване на кредитен риск за продавачите/износителите, против който те се застраховат, нормално при частни застрахователи (т.нар. „ обезпечаване на експортни заеми “).

Вследствие на изменението държавните застрахователи по принцип ще могат да се намесват и да обезпечават обезпечаване за опасности по краткосрочни експортни заеми за всички страни, без да е належащо страните членки да потвърждават, че съответната страна краткотрайно е „ непродаваема “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР