Европейската комисия разреши използването на препарата ремдесивир, разработен против Ебола,

...
Европейската комисия разреши използването на препарата ремдесивир, разработен против Ебола,
Коментари Харесай

ЕК разреши ремдесивир за лечението на коронавирус

Европейската комисия позволи потреблението на препарата ремдесивир, създаден срещу Ебола, като средство за лекуване на Covid-19.

Така Ремдесивир става първото публично утвърдено лекарство за битка с ковид.

Одобрението на потреблението на ремдесивир в Европейския съюз стана при ускорена процедура от Европейската организацията по медикаментите (EMA). При естествени условия ЕМА издава рекомендация за потреблението на несъмнено лекарство в границите на 67 дни. Одобрението на ремдесивир стана обаче за една седмица.

Стела Кириакидес, комисар по въпросите на здравето и сигурността на храните, съобщи: " Днешното утвърждение на първото лекарство за лекуване на Covid-19 е значима стъпка напред в битката против вируса. Предоставяме това позволение по-малко от месец след подаването на заявката, което ясно демонстрира решимостта на Европейски Съюз да реагира бързо, когато се появят нови лекувания. Ще създадем всичко допустимо, с цел да осигурим ефикасно лекуване или ваксина против ковид ".

Ремдесивир към този момент е утвърден за лекуване на Covid-19 в Съединени американски щати и в Япония, а по-рано тази седмица стана ясно, че Съединени американски щати са изкупили съвсем всички международни ресурси от лекарството за три месеца напред.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР