Европейската комисия разработва пакет с помощи за Ирландия в размер

...
Европейската комисия разработва пакет с помощи за Ирландия в размер
Коментари Харесай

ЕС подготвя помощ за Ирландия заради Брекзит

Европейската комисия създава пакет с помощи за Ирландия в размер на няколко милиарда паунда, с цел да се компенсират икономическите вреди при положение на излизането на Англия от Европейски Съюз без договорка. Това оповестява вестник „ Таймс “, базирайки се на източници от Брюксел.

По данни на изданието в Европейски Съюз е „ подготвен да похарчи толкоз, колкото бъде належащо “, с цел да оказват помощ на ирландското държавно управление да се оправи с проблемите в търговията, които могат да зародят при положение на излизането на Англия от съюза без договорка. Точната сума не се разкрива.

На 9 юли ирландското държавно управление показа актуализирана версия на проекта за деяние, ориентиран към минимизирането на отрицателния резултат от Брекзит при разнообразни сюжети. В преамбюла на документа е посочено, че излизането без договорка ще стане „ невиждано събитие за Ирландия “, създавайки „ големи компликации за националната стопанска система, провокирайки нарушение на стокообмена сред севера и юга на Ирландия, а също по този начин сред Ирландия и Англия “. Отбелязва се, че през първата година Брекзит без договорка ще коства на бюджета на страната 6,5 милиарда паунда.

Англия трябваше да напусне Европейски Съюз на 29 март 2019 година, т.е. две години след внасянето на писменото съобщение за излизането. Но депутатите от Камарата на общините на три пъти отклониха съглашението за Брекзит, което английският министър председател Тереза Мей реализира с европейските водачи. В последна сметка Европейски Съюз се съгласи да отсрочи Брекзит на 31 октомври. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР