Европейската комисия разработва извънредни закони за регулирането на финансовите пазари

...
Европейската комисия разработва извънредни закони за регулирането на финансовите пазари
Коментари Харесай

ЕК готви извънредни закони в случай на „твърд“ Брекзит

Европейската комисия създава изключителни закони за регулирането на финансовите пазари при положение, че договарянията за излизането на Англия от Европейския съюз завършат с неуспех. Това оповестява вестник „ Ханделсблат “, базирайки се на източници в Брюксел. Според информация на изданието, създаването на „ изключителното законодателство “ върви от няколко месеца и е обвързвано с обстоятелството, че не е реализиран сериозен прогрес на договарянията за Брекзит.

В Европейски Съюз се разисква опцията да се организира в средата на ноември изключителна среща на върха, отдадена на излизането на Обединеното кралство от районния съюз, написа изданието.

То прецизира, че при положение на неуспех на договарянията в стопанската система, на първо място на това, което визира сключването на финансовите покупко-продажби сред жителите на страните от Европейски Съюз и британците, ще възникне юридически вакуум. На Европейска комисия ще му се наложи да преразглежда всички значими наставления, засягащи финансовата сфера, в това число търговията с скъпи бумаги, активността на капиталовите фондове и др.

Целта на Европейска комисия е да се сътвори правна сигурност за фирмите и жителите на Европейски Съюз, които имат деен бизнес с Англия или в Обединеното кралство. Успоредно немското министерство на финансите дружно с Федералното ръководство за финансов контрол на Федерална Република Германия и Бундесбанк учат, до каква степен са подготвени немските финансови институции за „ корав “ вид на Брекзит.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР