Европейската комисия публикува втора покана за подаване на проектни предложения

...
Европейската комисия публикува втора покана за подаване на проектни предложения
Коментари Харесай

Университетите могат да кандидатстват за европейските университетски мрежи

Европейската комисия разгласява втора покана за подаване на планови оферти по самодейността " Европейски университети ". Предвижда се през идната година бюджетът за свързването на висши учебни заведения в европейски академични мрежи да бъде повишен до 120 млн. евро, с които да се финансират 24 алианса, заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Кандидатстването на университетите в европейските мрежи е до 26 февруари 2020 година През 2019 година бяха отпуснати 85 млн. евро за финансиране на 17 консорциума, измежду които обаче не бе включено нито едно българско висше учебно заведение. След първата покана в Брюксел бе извършена конференция и обезпечената опцията за обмяна на опит и положителни практики , както и основаването на контакти сред български и задгранични висши учебни заведения, означават от МОН.

Партньорствата в границите на самодейността " Европейски университети " допускат създаването на дълготрайна визия, която да обезпечи по-качествено висше обучение за студентите от страните в Европа. Младите хора ще могат да пътуват и учат в разнообразни висши учебни заведения, като ще получават европейска тапия, която би им подсигурила реализация във всяка от страните, където са се подготвяли. Според министъра на образованието науката Красимир Вълчев свързаността в мрежи ще направи нашите висши учебни заведения по-разпознаваеми, ще им даде опция да одобряват и повече непознати студенти, показват от МОН.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР