Европейската комисия публикува препоръка, в която призовава държавите-членки на ЕС

...
Европейската комисия публикува препоръка, в която призовава държавите-членки на ЕС
Коментари Харесай

Да бъдат анулирани „златните паспорти и визи“ на руснаци

Европейската комисия разгласява рекомендация, в която приканва държавите-членки на Европейски Съюз да лишат от „ златните паспорти “ и „ златни визи “ (тоест поданство и позволение за престояване за инвестиция) на жители от Русия и Беларус, които попадат по глобите на Запада.

„ Някои жители на тези две страни, които са под наказания или интензивно поддържат специфичната интервенция в Украйна, биха могли да получат поданство на Европейски Съюз или фаворизиран достъп до Европейски Съюз, в това число за свободно придвижване в границите на Шенгенското пространство по тези схеми. За да се лимитират тези непосредствени опасности, Комисията предлага на държавите-членки да преценяват дали поданството, предоставено по схемата „ Златен паспорт “, би трябвало да бъде отнето на съветски или беларуски жители в листата със наказания на Европейски Съюз във връзка със специфична военна интервенция в Украйна.

Разрешенията, издадени по схемата за престояване на вложителя на жители на Русия или Беларус, които са обект на наказания, би трябвало неотложно да бъдат анулирани след самостоятелна оценка и в сходство с правилото на пропорция, главните права и националното законодателство на държавите-членки “, се споделя в рекомендацията.

Европейска комисия също по този начин приканва за неотложно унищожаване на всички съществуващи схеми за капиталово поданство и за непоколебим надзор за справяне с рисковете, свързани със схемите за престояване на вложители.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР