Европейската комисия публикува нов амбициозен план за действие за насърчаване

...
Европейската комисия публикува нов амбициозен план за действие за насърчаване
Коментари Харесай

ЕК насърчава капиталовите пазари в Европа

Европейската комисия разгласява нов упорит проект за деяние за поощряване на Съюза на финансовите пазари (СКП) в Европейския съюз през идните години, оповестиха от пресцентъра на Представителството на Европейска комисия в България.

Главният приоритет на Европейски Съюз през днешния ден е да обезпечи възобновяване на Европа от единствената по рода си икономическа рецесия, породена от ковид. Развитието на финансовите пазари на Европейски Съюз и обезпечаването на достъп до пазарно финансиране ще бъдат решаващи за постигането на тази цел.

Наличието на огромни и интегрирани финансови пазари ще улесни възобновяване на Европейски Съюз, като даде на сдруженията, и в частност на дребните и междинните предприятия, достъп до източници на финансиране, а на европейските инвеститори — убеденост да влагат в своето бъдеще. Жизнеспособните финансови пазари ще благоприятстват също по този начин екологичния и цифровия преход в Европа, както и построяването на по-приобщаваща и устойчива стопанска система. Съюзът на финансовите пазари също по този начин е от основно значение за усилване на интернационалната роля на еврото.

Планът за деяние има три основни цели:

· гарантиране, че възобновяване на Европейски Съюз е екологосъобразно, учредено на цифровите технологии, приобщаващо и стабилно чрез обезпечаване на по-достъпно финансиране за европейските сдружения, и по-специално за МСП;

· преобразяване на Европейски Съюз в още по-безопасно място за спестяванията и дълготрайните вложения на вложителите;

· консолидиране на националните финансови пазари в същински обединен европейски пазар на капитали.

За да реализира това, Комисията показва шестнадесет целеви ограничения за реализиране на действителен прогрес към построяването на СКП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР