Европейската комисия публикува най-актуалните доклади на Facebook, Google и Twitter

...
Европейската комисия публикува най-актуалните доклади на Facebook, Google и Twitter
Коментари Харесай

ЕК публикува актуални доклади за напредък в борбата с дезинформацията

Европейската комисия разгласява най-актуалните отчети на Фейсбук, Гугъл и Twitter за напредъка, реализиран в битката с дезинформацията през март 2019 година, оповестиха от пресцентъра на Представителството на Европейска комисия в България.

Tрите онлайн платформи, подписали Кодекса за държание по отношение на дезинформацията, поеха ангажимент да рапортуват ежемесечно за дейностите си преди изборите за Европейски парламент през май 2019 година В новите отчети измежду главните резултати са:

· Гугъл рапортува съответни дейности, подхванати за възстановяване на контрола над рекламното позициониране в Европейски Съюз, в това число разбивка по страни членки. Освен това Гугъл показа настояща информация за своята политика по отношение на изборната реклама, прилагана от 21 март 2019 година

· Фейсбук рапортува за подхванатите дейности против реклами, нарушили неговите политики в резултат на нискокачествено, заблуждаващо, подвеждащо или подправено наличие или заобикаляне на неговите системи. Платформата даде спомагателна информация за политиката си в региона на рекламите с политическо наличие, която ще се ползва и за Instagram.

· Twitter рапортува за актуализация на политиката си по отношение на политическите акции и даде спомагателни детайлности по отношение на общественото обявяване на политическите реклами в своя център за бистрота на рекламите.

В взаимно изказване заместник-председателят на Европейска комисия Андрус Ансип, отговарящ за цифровия обединен пазар, комисарят по въпросите на правораздаването, потребителите и равнопоставеността сред половете Вера Йоурова, комисарят, отговарящ за Съюза на сигурност, Джулиан Кинг и комисарят по въпросите на цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел приветстваха постигнатия прогрес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР