Европейската комисия призовава големите технологични компании като Google, Facebook и

...
Европейската комисия призовава големите технологични компании като Google, Facebook и
Коментари Харесай

Google и Facebook да слагат етикет на съдържанието, генерирано от изкуствения интелект, настоява ЕК

Европейската комисия приканва огромните софтуерни компании като Гугъл, Фейсбук и TikTok да етикетират наличие, основано от изкуствен интелект, с цел да лимитират разпространяването на дезинформация онлайн.

Текст, видео и аудио, генерирани от принадлежности като ChatGPT и DALL-E, се популяризират от ден на ден в интернет. Комисията желае фирмите да улеснят разпознаването на това наличие и ясно да го отбелязват на потребителите.

Законодателството за цифровите услуги на Европейски Съюз изисква платформите като Meta, Twitter и TikTok да разпознават фалшификации и да ги маркират с " забележими маркировки " от 25 август, в противоположен случай може да им бъдат налагани санкции.

Европейският парламент също желае това предписание да се ползва за всички компании, които исползват генеративен АI, като част от идния Закон за изкуствения разсъдък.

Вицепрезидентът на Комисията Вера Йоурова прикани също Microsoft и Гугъл да подхващат ограничения за попречване на злоупотреби с новаторската технология в техните услуги. Комисията сътвори нова група, в която вземат участие 44 организации, с цел да разиска най-хубави практики за битка с новите технологии за генериране на дезинформация.

Twitter беше подложена на критика за напускането на доброволния кодекс за битка с дезинформацията единствено няколко месеца преди влизането в действие на Закона за цифровите услуги. През юли, комисията чака от участниците в кодекса да показват отчети с разбори и проекти за ограничение на дезинформацията от генеративния изкуствен интелект.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР