Европейската комисия призовава днес държавите в ЕС да направят така,

...
Европейската комисия призовава днес държавите в ЕС да направят така,
Коментари Харесай

ЕК призовава държавите в ЕС да премахнат пречките пред снабдяването с лекарства

Европейската комисия приканва през днешния ден страните в Европейски Съюз да създадат по този начин, че европейците да имат достъп до главните медикаменти в изискванията на епидемията от COVID-19. Епидемията открои забележителните провокации пред снабдяването с нужните медикаменти, както и въздействието, което болестта може да има върху веригата на доставка на лекарствени средства в Европейски Съюз, се показва в известие на комисията.

В своите насоки Европейска комисия упорства за рационално доставяне, разпределение и приложимост на жизненоважни медикаменти за битката с COVID-19, както и на медикаменти, за които може да възникне дефицит поради пандемията.

Брюксел: Икономическият спад в Еврозоната може да стигне 10%

Предложените ограничения целят по-съгласуван метод в Европейски Съюз. Европейска комисия предлага да се анулират възбраните и рестриктивните мерки за експорт и да се предотвратява националното презапасяване. Комисията чака по този начин главните медикаменти да останат разполагаем в лечебните заведения и аптеките. Националните управляващи следва да се борят с дезинформацията, която би могла да докара до ненужно презапасяване и паническо пазаруване на медикаменти, се добавя в известието.

Комисията предлага да се усили производството посредством следене на запасите и индустриалните благоприятни условия, а с публични поръчки да се предизвиква предлагането. Ако страните би трябвало да поддържат индустрията да усили индустриалните мощности, да вземем за пример с данъчна поддръжка и държавна помощ, Европейска комисия е подготвена да даде насоки и правна сигурност.

Европейска комисия предизвиква оптималната приложимост на медикаментите в лечебните заведения, както и да се даде опция за удължение на периода на валидност на медикаментите. Комисията предлага да се вкарат ограничавания за продажбите на медикаменти, за които може да възникне дефицит, и да се обмисли краткотрайно ограничение на онлайн продажбите на съществени медикаменти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР