Европейската комисия призова всички заинтересовани страни за по-бърз напредък в

...
Европейската комисия призова всички заинтересовани страни за по-бърз напредък в
Коментари Харесай

ЕК призова за по-бърз напредък в борбата с нелегалното съдържание в интернет

Европейската комисия прикани всички заинтригувани страни за по-бърз прогрес в битката с незаконното наличие в интернет, в това число онлайн терористична агитация и тирада на омразата, както и с нарушаването на правото на интелектуална благосъстоятелност. Това се случи по време на среща на няколко европейски комисари – зам.-председателят на Европейска комисия Андрус Ансип, Димитрис Аврамопулос, Елжбета Бенковска, Вера Йоурова, Джулиан Кинг и Мария Габриел - с представители на онлайн платформи, които се събраха през днешния ден в Брюксел и разискаха постигнатия прогрес.

" Комисията разчита на онлайн платформите за ускорение на напъните им за справяне с тези закани бързо и всеобхватно, в това число по-тясно съдействие с националните и правоприлагащите органи, засилено шерване на опит сред другите участници в интернет пространството и по-нататъшни дейности против повторната поява на нелегално наличие. Ще продължим да насърчаваме съдействието със обществените медии за разкриване и унищожаване на терористично и друго нелегално наличие онлайн и, в случай че е належащо, да предложим законодателство, което да добави съществуващата нормативна уредба ", се споделя в позицията на Европейска комисия

 1

Прочетете още: Интернет колоси се включват в битката с подправените вести

Днешната среща е продължение на показаните през септември 2017 година насоки и правила на Комисията за онлайн платформи, с цел да се усъвършенства предварителната защита, откриването и премахването на нелегално наличие онлайн. Те включват няколко стъпки:

Откриване и известяван: Онлайн платформите би трябвало да си сътрудничат по-тясно с способените национални органи като дефинират звена за контакт, които да обезпечат бърза връзка с тях за унищожаване на нелегално наличие. За да се форсира откриването, онлайн платформите се предизвикват да работят взаимно с „ доверени податели на сигнали “, т.е. профилирани организации с експертни знания за това какво съставлява нелегално наличие. Освен това те би трябвало да основат елементарно налични механизми, които да разрешават на потребителите да алармират за нелегално наличие, и да влагат в технологии за автоматизирано разкриване.

Ефективно премахване: Незаконното наличие следва да се отстранява допустимо най-бързо, само че когато може да се чака забележителна щета, да вземем за пример в случаите на подбудителство към терористични актове, за премахването му могат да бъдат наложени съответни периоди. Проблематиката с избраните периоди ще бъде в допълнение оценена от Комисията. Платформите би трябвало ясно да изясняват на своите консуматори политиката си по отношение на наличието и да издават отчети за прозрачността, в които да показват броя и типа на получените уведомления. Интернет сдруженията също по този начин би трябвало да вкарат защитни ограничения за попречване на несъразмерното премахване на наличие.

Предотвратяване на повторна поява: Платформите би трябвало да вземат ограничения, които разубеждават потребителите от неведнъж слагане на нелегално наличие. Комисията настоятелно предлага да продължи потреблението и създаването на автоматизирани принадлежности за попречване на повторна поява на към този момент отстранено наличие.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР