Европейската комисия призова днес за диалог с Турция и настоя

...
Европейската комисия призова днес за диалог с Турция и настоя
Коментари Харесай

Европейската комисия призова за диалог с Турция, Париж - за колективен отговор

Европейската комисия прикани през днешния ден за разговор с Турция и настоя Анкара да се въздържа от едностранни стъпки, които покачват напрежението в Източно Средиземно море, съобщи Ройтерс. Ако разговорът не бъде плодотворен, съобщи на брифинг представител на Европейската комисия, Европейски Съюз към този момент пристъпва към наказания.

Миналата седмица 27-те външни министри от блока разискаха напрежението сред членките на Европейски Съюз Гърция и Кипър и Турция, съюзничка в НАТО.

Високопоставен посланик от Европейски Съюз съобщи за обстановката в петък: " Освен тояги (санкции), ще има също и моркови за Анкара, с цел да се ангажира съществено в разговор ". Тези " моркови ", т.е. тласъци, биха могли да бъдат прогрес по нов митнически съюз и повече пари за бежанската стратегия, съобщи дипломатът, който пожела да остане неизвестен.

Париж счита за належащо да има групов отговор от страните от Европейски Съюз на дейностите на Турция в Източно Средиземно море, съобщи през днешния ден министърът на външните работи на Франция Жан-Ив льо Дриан на заседание на посланиците на Франция в европейските столици.

Позицията на Турция е неприемлива, сподели той. На опитите да се организира политика от позицията на силата ние би трябвало да даваме групов отговор, сподели Дриан, отбелязвайки, че не би трябвало да се разрешава на други сили да се месят в тази обстановка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР