Европейската комисия призова днес САЩ и Русия да останат в

...
Европейската комисия призова днес САЩ и Русия да останат в
Коментари Харесай

ЕК: САЩ и Русия да останат в договора за ядрените ракети със среден обсег

Европейската комисия прикани през днешния ден Съединени американски щати и Русия да останат в Договора за унищожаване на нуклеарните оръжия със междинен и дребен обхват, подписан от президентите Роналд Рейгън и Михаил Горбачов през 1987 година.

Договорът способства за края на Студената война и е в основата на европейската сигурност. Европейски Съюз нееднократно прикани Москва за опазване на контракта и за цялостното му и подлежащо на инспекция използване, съобщи представител на комисията, съобщи Българска телеграфна агенция.

Очакваме Руската федерация да се придържа към контракта по явен метод. Съединени американски щати и Русия би трябвало да останат в градивен разговор за опазване на контракта и за опциите за инспекция на използването му, добави представителят.

Президентът Доналд Тръмп съобщи през вчерашния ден, че ще отдръпна Съединени американски щати от контракта, тъй като Русия нарушавала съглашението. Кремъл заяви, че тази седмица въпросът ще бъде разискван в Москва сред президента Владимир Путин и съветника на Белия дом по националната сигурност Джон Болтън
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР