Европейската комисия прикани днес настоятелно България и Полша да премахнат

...
Европейската комисия прикани днес настоятелно България и Полша да премахнат
Коментари Харесай

ЕК настоява България да осигури достъп до правосъдие за природозащитниците

Европейската комисия прикани през днешния ден настоятелно България и Полша да отстранен пречките пред достъпа до правораздаване по отношение на проектите за качество на въздуха.

Нито една от двете страни не е направила по този начин, че физическите или юридическите лица, директно наранени от превишаванията на пределно допустимите стойности на замърсяването на въздуха според Директива 2008/50/ЕО за качеството на атмосферния въздух, да могат да сезират националните съдилища, се показва в известието на Европейска комисия.

Засега природозащитните организации и физическите или юридическите лица в тези две страни нямат право да оспорват сходството на проект за качество на въздуха и да желаят от управляващите да изготвят проекти за качество на въздуха, както се изисква от директивата.

Като има поради, че ръководството на околната среда е обвързвано с други европейски правила, комисията е решила да изпрати на двете страни публични уведомителни писма, с които им дава период от четири месеца за отговор. Ако не бъдат подхванати приемливи ограничения, Европейска комисия може да реши да изпрати стимулирано мнение, се добавя в известието. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР