Европейската комисия прие стратегия за устойчиво управление на пандемията през

...
Европейската комисия прие стратегия за устойчиво управление на пандемията през
Коментари Харесай

Еврокомисията прие стратегия за предпазване от COVID-19 през зимата

Европейската комисия одобри тактика за стабилно ръководство на пандемията през идващите зимни месеци, когато може да съществува риск от по-голямо предаване на вируса заради характерни условия, като да вземем за пример събирания на закрито.
В тактиката се предлага и внимателни през зимния интервал и през 2021 година, когато ще разполагаме с безвредни и ефикасни ваксини. След това Комисията ще даде спомагателни насоки за постепенна и координирана анулация на противоепидемичните ограничения.
Изключително значимо е Европейски Съюз да работи координирано, с цел да се обезпечи изясненост за жителите и да се избегне нова вълна след празниците в края на годината. При всяко облекчение на ограниченията би трябвало да се вземат поради епидемиологичната конюнктура и съществуването на задоволителен потенциал за тестване, следене на контактите и лекуване на пациентите, оповестиха от Европейска комисия.
 Испания и Италия с рецензия към миграционния пакт на Европейска комисия Испания и Италия с рецензия към миграционния пакт на Европейска комисия
Мадрид и Рим разкритикуваха пакта за миграция, препоръчан от Европейската комисия. На италианско-испанската среща на върха в Палма де Ма...
Препоръчителни ограничения за надзор
Стратегията за предотвратяване от COVID-19 през зимата съдържа рекомендации за преодоляване на пандемията, до момента в който имунизациите станат необятно налични. Основните акценти в нея са:
Физическото разграничаване и ограничението на обществените контакти са извънредно значими за зимните месеци, в това число през ваканционния интервал. Мерките следва да бъдат съобразени с локалната епидемиологична конюнктура, с цел да се ограничи тяхното обществено и икономическо влияние и да бъдат по-добре одобрявани от хората.
Тестването и следенето на контактите са доста значими за откриването на огнища и спирането на разпространяването. Повечето страни членки към този момент разполагат с национални приложения за, а европейският портал за оперативна съгласуемост на националните сървъри (EFGS) дава опция за трансгранично следене.
 Европейската комисия не разкрива договорите за ваксини против ковид Европейската комисия не разкрива договорите за ваксини против ковид
Европейската комисия отхвърли да разкрие какво съдържат договорите за доставка на ваксини против ковид в Европейския съюз. Това стан...
За да се обезпечи безвредно пътешестване, е значимо да се работи координирано във връзка с възможното увеличение на пътуванията през празничните дни в края на годината. Транспортната инфраструктура би трябвало да бъде готова и хората да бъдат ясно осведомени за изискванията за налагане на карантина, която може да бъде изисквана, в случай че епидемиологичната конюнктура в страната на тръгване е по-лоша от дестинацията на пътешестване.
Капацитет и личен състав в здравната система: Необходимо е здравните заведения да приложат проекти за непрекъснатост на активността, с цел да може огнищата на COVID-19 да бъдат ръководени без да се лимитира достъпът до лекуване на други болести. Недостигът на здравно съоръжение може да бъде решен посредством взаимното възлагане на публични поръчки.
Умората от пандемията и проблемите с психологичното здраве са естествено събитие в актуалната обстановка. Държавите членки би трябвало да следват насоките на Европейския район на Световната здравна организация за за справяне с умората от пандемията. Следва да се подобрят опциите за приемане на психосоциална поддръжка.
Национални тактики за имунизиране Комисията е подготвена да поддържа при нужда страните членки при въвеждането на имунизациите в сходство с техните проекти за подготовка и осъществяване на имунизация. Възприемането на общ метод на Европейски Съюз към документите за имунизация би подобрило дейностите на здравните управляващи в страните членки и доверието на жителите в акцията по имунизиране.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР