Европейската комисия прие пакет от мерки за банковия сектор, за

...
Европейската комисия прие пакет от мерки за банковия сектор, за
Коментари Харесай

ЕК прие мерки за по-лесно кредитиране на домакинствата и бизнеса в ЕС

 Европейската комисия одобри пакет от ограничения за банковия бранш, с цел да насърчи кредитирането на семействата и сдруженията в целия Европейски съюз. Целта на ограниченията е да дадат опция на банките да продължат да отпускат заеми, тъй че да се подкрепи стопанската система и да се смекчат значителните стопански последствия, подбудени от ковид. Пакетът включва тълкувателно известие по отношение на счетоводните и пруденциалните правни правила на Европейски Съюз, както и целенасочени промени с краткотраен темперамент на разпоредбите на Европейски Съюз за банките, оповестиха от пресцентъра на комисията. 

В показаното през днешния ден известие се напомня, че разпоредбите на Европейски Съюз дават опция на банките и надзорните органи да работят по еластичен, само че в същото време виновен метод по време на стопански рецесии, с цел да поддържат жителите и компаниите, в частност дребните и междинните предприятия.

С регламента, който се показва през днешния ден, се вкарват някои целенасочени промени, посредством които да се обезпечи оптималната опция за кредитните институции да отпускат заеми и да поемат загуби, породени от пандемията, като в същото време резервират своята резистентност.

Комисията ще стартира взаимна работа с европейския финансов бранш, с цел да изследва опциите за създаване на най-хубави практики, посредством които жителите и компаниите в допълнение да бъдат подкрепени. В изискванията на актуалната рецесия отговорът на Европейски Съюз би трябвало да бъде съгласуван, с цел да се избегне фрагментиране на национално ниво и да се обезпечат идентични условия на конкуренция, написа още " Нова ТВ ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР