Европейската комисия прие нов пакет за цифровите финансови услуги, който

...
Европейската комисия прие нов пакет за цифровите финансови услуги, който
Коментари Харесай

ЕК предлага нов пакет за цифровите финансови услуги

Европейската комисия одобри нов пакет за цифровите финансови услуги, който включва тактики за цифровизиране на финансовите услуги и за дребните заплащания, както и законодателни оферти за криптоактивите и за устойчивостта на цифровите технологии, оповестиха от пресцентъра на Представителството на Европейска комисия в България.

С днешния пакет ще се засилят конкурентоспособността и нововъведенията на Европа при финансовите услуги, с което ще се проправи пътят за превръщането на Европа в международен водач в създаването на стандарти. С него на потребителите ще се дават по-голям избор и благоприятни условия в региона на финансовите услуги и актуалните заплащания, като в същото време им се обезпечи отбрана и финансова непоклатимост.

Днешните ограничения са от основно значение за икономическото възобновяване на Европейски Съюз, защото плануват нови способи за ориентиране на финансиране към европейските бизнесмени, а в същото време имат и съществена роля за осъществяването на Европейския зелен пакт и Новата промишлена тактика за Европа. В устрема си да насърчи виновните нововъведения при финансовите услуги в Европейски Съюз, създавани в частност от изключително новаторските новосъздадени сдружения в региона на цифровите технологии, и в същото време да ограничи евентуалните опасности що се отнася до отбраната на вложителите, изпирането на пари и киберпрестъпността, Комисията опростява наредбите и ги преценява в по-голяма степен с цифровите технологии.

Днешният пакет за цифровите финансови услуги включва:

· Стратегия за цифровизиране на финансовите услуги

· Стратегия за дребните заплащания

· Законодателни оферти за нормативна уредба на Европейски Съюз на криптоактивите

· Законодателно предложение за оперативната резистентност на цифровите технологии
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР