Европейската комисия прие насоки за бъдещите преговори с Обединеното кралство.

...
Европейската комисия прие насоки за бъдещите преговори с Обединеното кралство.
Коментари Харесай

ЕК прие насоки за преговори с Обединеното кралство

Европейската комисия одобри насоки за бъдещите договаряния с Обединеното кралство.

Тъй като Обединеното кралство желае да напусне единния пазар и митническия съюз, както и да постави завършек на свободното придвижване, е ясно, че то няма да може да се облагодетелства от икономическите права и преимущества на страна членка, съобщи Мишел Барние и добави:

Ще имаме два обособени пазара вместо един общ . Правилата за генезис и митническите формалности ще се ползват сред Обединеното кралство и Европейски Съюз. Достъпът до европейския пазар ще става посредством узаконяване и позволение, както и при реализиране на контрол. Няма да има хармонизиране или взаимно признание на разпоредбите “, сподели Барние.

Главният договарящ съобщи, че новото комерсиално съглашение с Обединеното кралство би трябвало да има за цел основаване на зона за свободна търговия без цени или такси , само че в това време доставчиците на финансови услуги във Англия към този момент няма да имат досегашните паспортни права в границите на Европейски Съюз, а английските артикули, влизащи в съюза, ще бъдат обект на регулаторни инспекции.

Той добави, че договорката с Обединеното кралство ще би трябвало да предотврати дълготрайно " нелоялно конкурентно преимущество ", както и да включва съглашение по отношение на достъпа до морските води и политиката в региона на рибарството. Барние уточни, че договорката би трябвало да включва и механизъм за решение на разногласия, където Европейският съд би трябвало да играе ефикасна роля.

Мишел Барние означи, че единният блок се надява да стартира договарянията с Обединеното кралство за двустранните връзки след Брекзит преди края на месеца и акцентира, че би трябвало да се водят договаряния редом по " десетина или повече " въпроси с фокус върху тези, които биха били най-засегнати при сюжет на Брекзит без договорка в края на годината.-->

Според него двете страни би трябвало да употребяват " допустимо най-добре " от времето до 31-ви декември , с цел да реализиран съглашение за търговия, както и да договорят други въпроси като битката против тероризма, отбраната на данните и външната политика.

Главният европейски договарящ също по този начин съобщи, че всяка една договорка с Англия би трябвало да включва " здрава рамка “ , с цел да се подсигурява, че двете страни я ползват, както и механизми, които да разрешат на едната страна да реагира " бързо и дейно " при положение, че другата страна не съблюдава своите задължения.
Той посочи, че насоките за бъдещите връзки, както и планът за политическа декларация ще бъдат показани на следващия ден в Европейския парламент.

Барние изрази вяра, че Европейският съвет ще ги утвърди на 25 февруари и тогава ще могат да стартират договарянията , които по принцип, би трябвало да приключат до края на годината.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР