Европейската комисия прие на 28 август делегиран регламент, с който

...
Европейската комисия прие на 28 август делегиран регламент, с който
Коментари Харесай

EMI: ЕК прие промени в провеждането на търгове на Схемата за търговия с емисии на ЕС


Европейската комисия одобри на 28 август делегиран правилник, с който се променя Регламента за търговете за Схемата за търговия с излъчвания, с цел да се подсигурява продължаването на сполучливите търгове във фаза 4 (2021-2030 г.) от съдебна техническа експертиза на Европейски Съюз.

Съгласно формалното известие е направено първо общо преразглеждане на регламента за търговете. Законодателството, регулиращо търговете с квоти за излъчвания, би трябвало да бъде променено, с цел да се вземат поради новите правила за фаза 4 от съдебна техническа експертиза на Европейски Съюз (2021-2030 г.), признати като част от преразглеждането на Директивата за търговия с излъчвания (реализирано през 2018 г). Това се отнася по-специално до потреблението от общата платформа за търгове, с цел да трансформира в пари квотите, предопределени за Фонда за нововъведения и рационализация.

Приети са и механически промени, поради фактът, че квотите за излъчвания са класифицирани като финансови принадлежности според европейското финансово законодателство от началото на 2018 година

Освен това, до момента в който аукционният развой се счита за добре работещ и цялостната архитектура на аукционния развой остава непроменена, някои правила бяха усъвършенствани и опростени въз основа на опита от над шест години търгове във фаза 3 на съдебна техническа експертиза на Европейски Съюз (2013-2020 година ).

В резултат на мнения на заинтригуваните страни, изразени по време на интервала на противоположна връзка, наредбите по отношение на представянето на аукционните календари и отговорностите за докладване на аукционните платформи за аукционните покупко-продажби бяха в допълнение изяснени.

Информацията е на Института за енергиен мениджмънт

Източник: DG Climate action

Commission delegated regulation

Annex to the Commission delegated regulation

Auctioning Regulation
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР