Европейската комисия прецени, че Хърватия е изпълнила необходимите критерии за

...
Европейската комисия прецени, че Хърватия е изпълнила необходимите критерии за
Коментари Харесай

ЕК: Хърватия е готова за Шенген

Европейската комисия реши, че Хърватия е изпълнила нужните критерии за влизане в Шенгенската зона и прикани Съвета на Европейски Съюз да включи страната в пространството без вътрешен граничен надзор.

Европейската комисия счита, че въз основа на оценката за готовността на Хърватия за приемане в Шенгенското пространство, стартирал през 2016 година, страната е подхванала нужните ограничения и дава отговор на изискванията за пълноправно приемане на разпоредбите на Шенген, оповестяват от Брюксел.

Председателят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер поздрави Хърватия за напъните по осъществяването на шенгенските условия.

Той похвали упоритостта на управлението на страната да извърши всички нужни условия за влизане в Шенгенското пространство и акцентира, че единствено посредством опазване на единството може да се построи мощна Шенгенска зона. „ Вярвам, че държавите-членки ще подхващат нужните стъпки, с цел да може Хърватия да стане пълновръстен член на Шенгенската зона ”, се споделя в известието от кабинета на Юнкер.

Това не значи, че Хърватия незабавно ще влезе в зоната, защото би трябвало да се вземе политическо решение. -->

България и Румъния получиха от Европейска комисия позитивна оценка от 2011 година, само че към момента не са част от Шенгенското пространство заради неналичието на единогласие от страна на всички страни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР