Европейската комисия препоръча на Украйна да бъде предоставен статут на

...
Европейската комисия препоръча на Украйна да бъде предоставен статут на
Коментари Харесай

Европейската комисия препоръча Украйна да бъде призната за кандидат за член в ЕС

Европейската комисия предложи на Украйна да бъде възложен статут на претендент за участие в Европейски Съюз. Това заяви ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на взаимна среща с еврокомисаря по съседство и разширение Оливер Вархей в Брюксел в петък, 17 юни. Бордът на еврокомисарите утвърди заключенията по молбите за присъединение към Европейски Съюз на Украйна, Молдова и Грузия.

„ Европейската комисия предлага на Съвета, първо, да даде на Украйна европейска вероятност и, второ, да даде на Украйна статут на претендент “, сподели фон дер Лайен.

Очаква се въпросът за даването на статут на кандидатка да бъде прегледан от президентите и министър-председателите на страните от Европейски Съюз на срещата на върха в Брюксел на 23-24 юни. Положителното решение изисква единомислещата поддръжка на всички 27 страни от Европейски Съюз.

С наближаването на срещата на върха от ден на ден и повече европейски държавни управления поддържат даването на кандидатски статут на Украйна и Молдова на нея. По-специално немският канцлер Олаф Шолц и френският президент Еманюел Макрон направиха това предния ден по време на посещаване в Киев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР