Европейската комисия прекратява процедура за неизпълнение на задълженията на България

...
Европейската комисия прекратява процедура за неизпълнение на задълженията на България
Коментари Харесай

Пак се изложихме! Европейската комисия изправя България пред съда заради пране на пари…

Европейската комисия приключва процедура за несъблюдение на отговорностите на България като член на Европейски Съюз, само че изправя страната на съд по други две, както и изиска страната да имплементира европейските правила за пране на  пари , излиза наяве от декемврийския пакет с решения по нарушавания на членовете, направен от Брюксел.

От Комисията са открили, че страната ни към този момент извършва отговорностите си по автоматизиран продан на информация сред данъчните органи в общността. С тези правила се лимитират случаи на укриване на налози, пишат от Европейска комисия.

Прегледите обаче са посочили, че страната ни, дружно с още седем страни, не е изпълнила своите отговорности по имплементиране на  Директивата за пране на пари . По тази причина от Брюксел настоятелно приканват България, Кипър, Гърция, Люксембург, Малта, Холандия, Полша и Румъния да изпълнят своите отговорности.Още по тематаС евросубсидии кметове ще сменят печките на въглища в градовете с екогоривоПредставител на Европейска комисия предложи на България незабавни ограничения против мръсния въздухЕК още веднъж подкани България да извърши условия за биометричните паспорти

Крайният период за транспониране на европейското законодателство в тази област изтече през юни 2017 година. Европейска комисия приканва страните да приведат националните правила в благозвучие с европейските в период от два месеца, Европейска комисия ще сезира Съда на Европейски Съюз.

Процедурата по изправяне пред Съда към този момент е задействана по два проблема – за несъблюдение на европейското законодателство в региона на  морската политика  и за  груповото ръководство на авторски права .

По отношение на морската политика пред съда са изправени България, Финландия и Гърция. Крайният период за транспонирането на разпоредбите изтече през септември 2016 година. В случая за България Брюксел ще изиска санкция от 14 хиляди евро дневно от постановяването на правосъдното решение до цялостното транспониране на директивата.

По отношение на разпоредбите за авторските права глобата, която грози България, е в размер на малко над 19 хиляди евро дневно. Пред съда по този проблем са изправени още Люксембург, Румъния и Испания. Държавите членки имаха време до април 2016 година да съобразят националното си законодателство с европейските правила.

Източник: investor.bg
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР