Европейската комисия предупреди във вторник, че ще предприеме подходящи мерки,

...
Европейската комисия предупреди във вторник, че ще предприеме подходящи мерки,
Коментари Харесай

ЕС обеща да отвърне на търговските заплахи на Доналд Тръмп



Европейската комисия предизвести във вторник, че ще предприеме " подобаващи ограничения ", с цел да отбрани ползите на съюза, в случай че Съединени американски щати наложи строги търговски наказания вследствие на протекционистката политика, изповядвана от президента Доналд Тръмп, оповестява организация Франс прес.

Повод за тези мнения даде Търговският департамент на Съединени американски щати, който предложи в края на предходната работна седмица налагането на съществени мита за китайските, съветските и европейските експортьори на стомана и алуминия, предоставяйки в това време на президента Тръмп отчет в който се разискват вероятни разновидности в тази тенденция.

Трябва да се има поради, че американските оферти биха могли да навредят на европейските страни, както и на Китай, който е най-големият производител на стомана в света, само че обезпечава по-малко от 1% от американския импорт и продава едвам 10% от алуминия си в чужбина.

Това би представлявало първата по-ясно изразена опция на Доналд Тръмп да извърши предизборното си заричане в региона на търговия, известно като " Америка преди всичко ", само че би засилило и страховете за ответни ограничения и в последна сметка за международна комерсиална война.

В тази връзка, представителят на Европейската комисия Маргаритис Схинас съобщи във вторник, че Брюксел ще бъде " мощно угрижен " от каквито и да било наказания, засягащи бизнеса в границите на Европейски Съюз.

Ние ще предприемем подобаващи ограничения, с цел да защитим индустрията в Европейски Съюз и сме подготвени да реагираме бързо и по подобаващ метод при положение, че нашият експорт бъде обиден от ограничаващи търговски ограничения от страна на Съединени американски щати, уточни Схинас по време на своя всекидневен брифинг, представен от Франс прес.

Той обаче продължи да упорства, че интернационалната търговия постоянно ще остане " печеливша за всяка една от страните ", в случай че обособените сътрудници играят по разпоредбите. Ние не сме в комерсиална война, уточни Маргаритис Схинас.

Фран прес припомня, че Доналд Тръмп ще би трябвало да вземе решение доникъде на април, дали да придвижи напред направените от Департамента по търговия оферти, като се чака, че всяка едно сходно деяние на Съединени американски щати ще бъде оспорено от страните - експортьори в границите на Световната комерсиална организация (СТО).

Европейската комисия, която дава отговор за комерсиалната политика на 28-те страни - членки на Европейски Съюз, обаче отхвърли да разяснява информациите, че европейските управляващи към този момент са подготвили съответни ограничения за противопоставяне на комерсиалната политика на Тръмп.

По-рано през днешния ден немският вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung заяви, че Брюксел към този момент обмисля митнически цени за вноса на американски мотоциклети на компанията Harley-Davidson, както и за вноса на бърбън от щатите Тенеси и Кентъки.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР