Европейската комисия предупреди правителствата в Общността, че не са подготвени

...
Европейската комисия предупреди правителствата в Общността, че не са подготвени
Коментари Харесай

ЕК предупреди държавите: Не сте подготвени за втора вълна на Covid-19

Европейската комисия предизвести държавните управления в Общността, че н е са готови за нова вълна на заразяване с ковид и предложи общи ограничения за имунизациите, когато бъдат основани, осведоми " Ройтерс ".

Докато пандемията се връща към равнищата от март, нашето положение на подготвеност не е, разгласи заместник-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас.

Той прикани страните членки на Европейски Съюз да одобряват обща тактика за новата фаза от пандемията и да избегнат " дисхармония " от разнообразни ограничения на национално равнище, случило се през първите месеци на пандемията на континента.

В Европа има по 100 000 нови случая дневно за разлика от над 51 000 в Съединени американски щати.

Според Световната здравна организация първите дози от евентуална ваксина против ковид има възможност да са налични до края на годината. Брюксел прикани държавните управления в Европейски Съюз да приготвят проекти за имунизация.

Здравната политика е народен прерогатив в 27-членния Европейски съюз и Комисията може единствено да насочва рекомендации за общи ограничения.

Препоръчва се имунизациите да са налични първо за най-уязвимите групи, здравните и обществени служащи , хората на възраст над 60 година, хората с хронични болести и други.

Според калкулации на Комисията от юли предпочитани групи могат да са над 200 милиона души от 450 милиона души в Европейски Съюз.

Комисията също прикани държавните управления да се приготвят за допустимо систематизиране на имунизациите , защото има възможност да е належащо да бъдат съхранявани на извънредно ниски температури.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР