Европейската комисия предупреди, че лекарството хидрохлорин, което Тръмп обяви, че

...
Европейската комисия предупреди, че лекарството хидрохлорин, което Тръмп обяви, че
Коментари Харесай

ЕК предупреди Тръмп, че може да греши за хидрохлорина

Европейската комисия предизвести, че лекарството хидрохлорин, което Тръмп разгласи, че евентуално скоро ще бъде употребявано за битка с ковид, към момента не е било тествано качествено и няма доказателства, че ще е дейно, предава Reuters, представени от " Фокус ".
По-рано президентът съобщи, че хидрохолоринът - лекарство, употребявано по-рано за лекуване на малария - може да провокира " гражданска война в историята на медицината ", поради евентуалните му резултати против COVID-19.
" Ефективността на хидролорина за лекуване на пациенти, заболели от COVID-19, към момента не е била потвърдена ", съобщи представител на Европейска комисия, като се базира на информация на Европейската организация по медикаментите (ЕМА).
През това време Доналд Тръмп съобщи, че удължаването на ограниченията за обществено разграничаване, които той подреди, ще спасят 1 млн. души в страната, предава Voice of America.
  " Ще реализираме огромна победа ", съобщи президентът пред кореспонденти. " Нямаме различен избор ".
Здравните служби в Съединени американски щати по-рано оповестиха, че даже в случай че ограниченията се съблюдават строго, ковид може да стане причина за гибелта на 100 до 200 хиляди души в страната.
Президентът съобщи пред кореспонденти в своя дневен брифинг в Белия дом, че 1 млн. души в Съединени американски щати към този момент са били тествани за COVID-19.
Броят на случаите на вируса в страната нарастна до над 160 хиляди - повече от всяка друга страна. Регистрираните смъртните случаи са към този момент повече от 3 хиляди, като 486 от тях са умряли в границите на последния ден, съгласно американските медии.
Тръмп беседва с губернаторите на някои щати по-рано. Лидерът на щата Монтана Стив Бълок съобщи по-късно, че в неговия район медицинските чиновници не могат да проследят контактите на всички инфектирани, защото " няма съответни проби ", съгласно информация на The New York Times.
Президентът обаче съобщи пред кореспонденти, че " не е чувал нищо за тестване от седмици ", като имаше поради, че този проблем би трябвало да е решен.
Въпреки това доста губернатори разясниха на 30 март, че има дефицит на здравно съоръжение, изключително на респиратори за по-сериозните случаи на COVID-19, които може да препълнят лечебните заведения в идните седмици.
Тръмп обаче съобщи, че най-малко 10 компании сега създават респиратори.
" Мисля, че ще се оправим доста добре ", сподели той. По време на брифинга си Тръмп разгласи, че Съединени американски щати ще отделят 100 млн. $ за здравно съоръжение за лечебните заведения, наранени най-вече от епидемията.
Той също така съобщи, че Китай и Русия са измежду страните, които са изпратили помощ на Съединени американски щати в битката с вируса.
В момента Съединени американски щати е страната с най-вече инфектирани от ковид в света - последна информация за болестта може да прочетете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР