Европейската комисия представи в сряда законодателното си предложение за постигане

...
Европейската комисия представи в сряда законодателното си предложение за постигане
Коментари Харесай

Грета Тунбург призова ЕС да не се прави на лидер за климата

Европейската комисия показа в сряда законодателното си предложение за реализиране задачите на Зелената договорка за климатичен неутралитет до 2050 година То обаче бе неодобрен от поканената да участва на оповестените за решителна стъпка правни планове шведска активистка Грета Тунберг.

Тя разгласи пред членовете на Европейския парламент, че тези ограничения са надълбоко незадоволителни и Европа не би трябвало да демонстрира недействителни искания да бъде водач в региона на климата.

Европейският съюз би трябвало да спре да се прави на водач във връзка с ограниченията за климата, а в това време към момента да продължава да построява и субсидира нова инфраструктура за изкопаеми горива, съобщи природозащитничката в чуване пред Европейския парламент.

Тя назова днешното предложение на Европейската комисия за запазване на околната среда " закон, който никой не е задължен да съблюдава ". Според нея Зелената договорка единствено основава усещането, че планува нужните дейности, без това да е правилно, като в същото време не подхожда на задачите, залегнали в Парижкото съглашение.

Тунберг счита за належащо изцяло преосмисляне на бюджетните политики на Европейски Съюз, както и дълбока смяна в обществото и в персоналното държание на хората. По думите ѝ в Европейски Съюз има задоволително благосъстояние и доброжелателни хора, само че няма кой да ги поведе и няма задоволително време за деяние, с цел да спре замърсяването на природата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР