Европейската комисия представи в сряда оценка за напредъка по задълбочаването

...
Европейската комисия представи в сряда оценка за напредъка по задълбочаването
Коментари Харесай

ЕК иска старт на преговорите по европейската схема за гарантиране на влоговете

Европейската комисия показа в сряда оценка за напредъка по задълбочаването на европейския стопански и паричен съюз.

В последните четири години бе реализиран значителен прогрес в укрепването на еврозоната, а европейският стопански и паричен съюз е още по-стабилен. Отстранени бяха доста от пропуските, разкрити след почналата през 2007 година икономическа, финансова и обществена рецесия, написа в известие на комисията.

Необходимо е да бъдат подхванати още някои основни стъпки. Еврото и съгласуването на икономическата политика са средство за реализиране на повече работни места, напредък на стопанската система, вложения, обществена правдивост и макроикономическа непоклатимост в Европейски Съюз, се показва в отчета.

Европейска комисия приканва страните в Европейски Съюз да се спогодят за бюджета за доближаване и конкурентоспособност. Според комисията е належащо измененията в контракта за основаване на Европейския механизъм за непоклатимост да бъдат приключени, в това число по въпроса с общите средства за поддръжка, обезпечаване на пари при преструктуриране и ефикасни защитни средства. Европейска комисия приканва за опазване на ясното разграничение на отговорностите и на опцията за пригаждане на европейското законодателство за банките.

Според Европейска комисия е належащо да стартират политически договаряния по противоречивия въпрос за европейска скица за гарантиране на влоговете. Основният проблем при нея е, че страните със постоянни банкови системи и обществени финанси не са съгласни да заплащат за изгорели влогове във банкрутирали банки в недисциплинирани страни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР