Европейската комисия представи три незабавни инициативи за изпълнение на Стратегията

...
Европейската комисия представи три незабавни инициативи за изпълнение на Стратегията
Коментари Харесай

ЕК бие тревога: Сексуалното насилие над деца става все по-голяма заплаха

Европейската комисия показа три незабавни начинания за осъществяване на Стратегията за Съюза на сигурност: тактика на Европейски Съюз за по-ефективна битка със половото принуждение над деца, нова стратегия и проект за деяние на Европейски Съюз по отношение на опиатите и проект за деяние на Европейски Съюз по отношение на трафика на огнестрелни оръжия. За оправянето с тези закани са нужни решителни дейности на нивото на Европейски Съюз, защото те имат трансграничен темперамент и съществуват както в онлайн пространството, по този начин и отвън него. Освен това в резултат на пандемията от ковид тези закани станаха още по-големи, изключително половото принуждение над деца, което очевидно набъбна вследствие на физическата изолираност и по-активната активност онлайн. Борбата с опиатите и трафика на огнестрелни оръжия е от основно значение в подтекста на дейностите против проведената престъпност, които са главен приоритет на вътрешната сигурност в цяла Европа.

Заместник-председателят Маргаритис Схинас, който дава отговор за одобряването на европейския ни метод на живот, съобщи: За разлика от доста области, които пострадаха стопански от пандемията, проведената престъпност процъфтява. Тези, които печелят, причинявайки злощастие и нанасяйки вреди от продажбата на противозаконни опиати и огнестрелни оръжия, или популяризират материали с брутално полово принуждение над деца, би трябвало да бъдат спрени и подведени под правосъдна отговорност. Вътрешната сигурност е главен дирек на Стратегията на Европейски Съюз за Съюза на сигурност, който пази европейците и утвърждава европейския ни метод на живот. С тези три начинания неотложно трансформираме стратегическата визия в съответни дейности.

Комисарят по въпросите на вътрешните работи Илва Йохансон добави: Насилието над деца и половото принуждение онлайн са отвратителни закононарушения. Пандемията от ковид утежни обстановката. Днес мога да разглася, че ще предложим законодателство, което ще задължава онлайн платформите да разпознават и рапортуват за продан на такова нелегално наличие. Освен това ще разгледаме опцията за вероятно основаване на нов европейски център, който ще работи за предотвратяването на половото принуждение над деца и битката с него, тъй че Европа да продължи да бъде отпред на тази битка. Едновременно с това предлагаме съответни дейности за усилване на битката с трафика на противозаконни опиати и огнестрелни оръжия, които са токсини за обществото ни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР