Европейската комисия представи Европейското зелено споразумение, заимствало името на американското

...
Европейската комисия представи Европейското зелено споразумение, заимствало името на американското
Коментари Харесай

Колко лошо е „Европейското зелено споразумение“ на фон дер Лайен?

Европейската комисия показа " Европейското зелено съглашение ", заимствало името на американското " Зеленото ново съглашение ". Но до момента в който в Съединени американски щати законодателната самодейност към този момент е просто нереалност, в Европейски Съюз тя ще стане действителност, в случай че не срещне сериозна опозиция от страните членки, написа Бил Уирц в нова публикация.

Зеленото ново съглашение ще окаже съществено влияние върху потребителите и бизнеса. С него ще бъдат въведени по-високи енергийни налози, по-високи данъци върху транспорта и авиацията и по-тежки условия за въглеродните излъчвания. Това ще затрудни свободната търговия и ще накара фирмите фундаментално да премислят метода, по който правят бизнес.

Тук обаче ще разгледаме три от най-важните аспекти на съглашението:

- Европейска комисия желае да вкара граничен въглероден налог
- Европейска комисия желае да си сложи нови цели за въглеродните излъчвания
- Европейска комисия желае да харчи повече пари, с цел да " реинвестира "
Граничният въглероден налог

Неговата цел е да спре изместването на промишленостите, които отделят високи въглеродни излъчвания, от Европейския съюз към трети страни. Този проблем е прочут под името " въглеродно приключване " и съгласно Европейски Съюз намалява успеваемостта на климатичните политики.

Резултатът от това може да е доста увеличение на конкурентоспособността на страни отвън съюза - до степен, в която те към този момент конкурират със старните от Европейски Съюз. Това е доста " европейска " логичност - първо намаляваме успеваемостта на бизнеса си посредством регулации, по-късно упрекваме другите страни, че се възползват непозволено.

С сходен ход фон дер Лайен ще се опита да рекетира всички стани от континента, които ще би трябвало да извършват нормите за излъчвания, заложени от Брюксел. Така изключително за страни като Украйна " Европейското зелено съглашение " се трансформира в същински призрачен сън.

И до момента в който множеството хора го назовават " граничен въглероден налог ", по-подходящото му название е политизиран европейски протекционизъм.

Новите цели за излъчванията

Брюксел ще желае да заложи 2050 година като краен период, в който стопанската система би трябвало да има нулеви чисти излъчвания и те да се намалят с меджу 50 и 55% (спрямо равнището си от 1990 г.) към 2030 година Това е с 15 процентни пункта повече от първичната цел и на процедура е просто инструмент, допускащ на съюза да постанова по-драконово законодателство и до благоприятни условия за още по-лесно намаление на конкурентоспособността.

Това ни води до същината на въпроса.

Разходите на Европейския съюз

Президентът на комисията фон дер Лайен към този момент предложи финансов пакет, наименуван " Справедливия временен фонд ", който ще поддържа районите при техния преход към бъдеще без изкопаеми горива. Но настоящите климатични цели към този момент изискват Европейска комисия да похарчи спомагателни 260 милиарда евро, което значи, че обновените цели ще се нуждаят от още по-голямо финансиране.

В момента се приказва, че разноските за фонда ще бъдат включени в бюджета на Европейски Съюз за интервала 2021-2027 година, а размерът на вложенията би трябвало да 100 милиарда евро. Остава неразбираемо обаче кой ще влага личните си средства в неефективни вятърни турбини и слънчеви панели.

В последна сметка, проектът съставлява комбинация от климатична идеология и разходно крушение. И защото Брюксел нормално бърка нещата всякога, евентуално и в този момент ще забележим най-лошото и от двете. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР