Европейската комисия представи днес сайт, в който пътуващите в ЕС

...
Европейската комисия представи днес сайт, в който пътуващите в ЕС
Коментари Харесай

В помощ на движението по света - ЕК направи сайт, Външно пусна Пътувам за...

Европейската комисия показа през днешния ден уебсайт, в който пътуващите в Европейски Съюз могат да ревизират какви са изискванията в страната, към която са се насочили. Сайтът е на адрес https://reopen.europa.eu/bg.

Предвижда се данните да бъдат непрекъснато обновявани и да бъдат подавани от страните в Европейски Съюз. В уеб страницата може да се ревизира какви са рестриктивните мерки за пътешестване с разнообразни транспортни средства, както и изискванията за престой или директно прекосяване.

Повечето страни от Европейски Съюз от през днешния ден отстраниха рестриктивните мерки, наложени поради пандемията от COVID-19 за пътешестване през вътрешните граници.

" Препоръчваме останалите да сторят същото ", уточни представител на комисията.

Министерството на външните работи на България също стартира да разгласява настоящите данни за ситуацията, изискванията за прекосяване на граници и влизане в съответните страни, по отношение на разпространяването на ковид, в рубриката на формалния уебсайт на Министерство на външните работи " Пътувам за... ". Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Препоръчва се на жителите да наблюдават и известията на Ситуационния център на Министерство на външните работи в секцията " Услуги и пътувания ".

Общият лист с информация за въведените ограничения против ковид в 90 страни по света стопира да бъде обновяван заради анулация или облекчение на тези ограничения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР