Европейската комисия представи днес различни възможности на държавите в ЕС,

...
Европейската комисия представи днес различни възможности на държавите в ЕС,
Коментари Харесай

ЕК предлага запорираното руско имущество да бъде използвано за възстановяването на Украйна

Европейската комисия показа през днешния ден разнообразни благоприятни условия на страните в Европейски Съюз, тъй че Русия да бъде подведена под отговорност за жестокостите и закононарушенията, осъществени във войната в Украйна. Предложението преглежда и благоприятни условия за потреблението на запорираното съветско имущество в поддръжка на украинската страна.
 
Комисията предлага да се сътвори нова конструкция, която да ръководи запорираното в Европейски Съюз имущество на съветската страна, тъй че тези средства да бъдат вложени и получените изгоди да бъдат ориентирани към възобновяване на Украйна. Европейска комисия поддържа работата на Международния углавен съд, само че е подготвена да работи с интернационалната общественост за основаването на специфичен интернационален арбитражен съд за следствие и наказателно гонене на осъществените от Русия закононарушения, се показва в известие на комисията.
 
Украйна и 14 страни от Европейски Съюз започнаха разследвание за интернационалните закононарушения, осъществени от Русия, отбелязва Европейска комисия. Тези дейности се поддържат от " Евроджъст " със взаимни екипи. Всички страни от Европейски Съюз са страни в Международния углавен съд (МНС) и Европейски Съюз изцяло поддържа МНС в неговите следствия на военни закононарушения и закононарушения против човечеството. Русия обаче не приема юрисдикцията на МНС. Това значи, че закононарушението " експанзия ", осъществено от висшето политическо и военно управление, не може да бъде преследвано от МНС, разяснява комисията.
 
По тази причина Европейска комисия предлага други две благоприятни условия за реализиране на правдивост - учредяване на специфичен самостоятелен интернационален съд по силата на многостранен контракт, или на профилиран съд като част от национална правосъдна система с интернационалните съдии. Във всеки от двата случая мощната поддръжка на Организация на обединените нации би била от значително значение, се отбелязва в известието.
 
Европейска комисия добавя, че през март сътвори работна група за координиране на дейностите на страните в Европейски Съюз по запора на съветско имущество. Отчита се, че е запорирано имущество на съветски олигарси за 19 милиарда евро. Около 300 милиарда евро от запасите на Руската централна банка са блокирани в Европейски Съюз и страни от Г-7.  Комисията предлага да бъде обособена структура за ръководство на запорираното съветско държавно имущество, то да бъде вложено и приходите да бъдат ориентирани в интерес на Украйна.
 
След отпадането на глобите на Европейски Съюз против Москва се планува имуществото на Руската централна банка да бъде възобновено. Тази стъпка може да бъде обвързвана с спокойно съглашение, което обезщетява Украйна. Имуществото, което ще предстои на възобновяване, може да бъде употребявано за погашение на обезщетение на украинската страна, предлага комисията.
 
Отбелязва се, че преди месец Европейският съвет изиска от Европейска комисия да показа оферти за потребление на запорираното в Европейски Съюз имущество за възобновяване на Украйна. През май комисията предложи нарушаването на глобите на Европейски Съюз да се трансформира в европейско закононарушение и да се преразгледат и подобрят разпоредбите за лишаване и възобновяване на имущество. Тези стъпки биха улеснили изземането на запорирано имущество, разяснява Европейска комисия.
 
По-рано тази седмица страните от Европейски Съюз се споразумяха да включат в листата на европейските закононарушения нарушаването на глобите. Комисията оповестява, че е подготвена да показа съответния законопроект в идващите дни.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР