Европейската комисия представи днес работната си програма за догодина, насочена

...
Европейската комисия представи днес работната си програма за догодина, насочена
Коментари Харесай

ЕК представи работната си програма за догодина

Европейската комисия показа през днешния ден работната си стратегия за следващата година, ориентирана към постигането на природосъобразна и цифровизирана стопанска система.

Комисията оповестява, че ще изготви оферти за законодателни промени, свързани с преследването на задачата за понижаване с 55 на 100 по отношение на данните от 1990 година на замърсяването на околната среда до края на десетилетието. Според Европейска комисия е належащо отсега нататък енергийната успеваемост да получи първостепенно значение при обновяването на постройките, в земеделието, при данъчното облагане.

Ще бъдат показани оферти, свързани с правото на цялост на персоналния живот и на съгласуваност, свободата на словото, свободното придвижване на данните, киберсигурността. Комисията ще предложи законодателство за сигурността, отговорността, главните права и обвързваните с данните измерения на изкуствения разсъдък. Европейска комисия има намерение да предложи промени за обезпечаване на европейска електронна идентификация.

Комисията декларира подготвеност да предложи сигурен достъп на децата до опазване на здравето и обучение, да преразгледа законодателството за банковите банкрути, да насърчи трансграничните вложения, да увеличи битката с прането на пари. Ще бъде показан нов метод за разоръжаване и връщане в обществото на някогашни терористи.

Европейска комисия е подготвена да предложи основаването на нова организация за биомедицинска научно-изследователска и развойна активност. Ще бъдат препоръчани нов метод за бъдещето на Шенгенското пространство, за доброволното връщане на мигранти, ограничения за законна миграция.

Комисията ще показа също нови тактики за правата на детето и на хората с увреждания, както и за битка с насилието, учредено на пола. Европейска комисия ще предложи закононарушенията, възприемани еднообразно на европейско ниво, да включват всички изяви от ненавист и изявления, подбуждащи към ненавист. Комисията ще предложи по-ясни правила за финансирането на европейските партии и ще предприеме дейности за отбрана на публицистите и гражданското общество от злоупотреби с предявяването на правосъдни искове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР