Европейската комисия представи днес оценките си по намеренията на държавите

...
Европейската комисия представи днес оценките си по намеренията на държавите
Коментари Харесай

Еврокомисията с 10 препоръки към България в областта на енергийния преход

Европейската комисия показа през днешния ден оценките си по желанията на страните от Европейски Съюз за осъществяване на енергийния преход.

В оценката за нашата страна са отправени 10 рекомендации. Европейска комисия предлага България да планува дял на възобновимата сила от минимум 27 на 100 за 2030 година, да увеличи задачите за енергийна успеваемост, да планува ограничения за постигането на условията за природосъобразни транспорти. Очаква се нашата страна да показа данни и ограничения за улеснение на потреблението на лична възобновима електрическа сила, в това число с опростяването на административните условия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Препоръчва се България " да откри надеждна тактика за нашарване на доставките на газ ", в това число да планува нужната инфраструктура. Очаква се нашата страна да показа подробни сведения за тактиката за дълготрайните доставки на нуклеарно гориво. Европейска комисия предлага силата у нас да се обезпечава на напълно пазарни цени, като отпаднат пречките пред презграничната търговия.

Нашата страна следва да показа оценка на вложенията, нужни за природосъобразна стопанска система. Комисията чака България да заяви какви енергийни дотации дава, както и дейностите за тяхното преустановяване. До края на годината от нашата страна се чака да заяви какво е вероятното отражение от енергийния преход за жителите и за бизнеса, изключително там, където се употребяват въглища или се следи нараснало замърсяване
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР