Европейската комисия представи днес документ за работата по подготовката за

...
Европейската комисия представи днес документ за работата по подготовката за
Коментари Харесай

Еврокомисията призова държавите от ЕС да ускорят подготовката за Брекзит

Европейската комисия показа през днешния ден документ за работата по подготовката за всички последствия от отдръпването на Англия от Европейски Съюз. На 30 март 2019 година Англия ще напусне Европейски Съюз и ще се трансформира във външна ( " трета " ) страна. Това ще има негативни последствия за жителите, сдруженията и администрациите. Такива последствия са въвеждането на нови инспекции на външната граница на Европейски Съюз с Англия, смяна във валидността на издаваните английски лицензи, документи и позволения, както и разнообразни правила за прехвърлянето на данни, се показва в документа.

С признатия през днешния ден текст страните от Европейски Съюз са призовани да ускорят подготовката. Текстът е формиран в отговор на отправеното предишния месец искане от страна на Европейския съвет да се увеличи готовността на всички нива и за всички последствия.

Въпреки че Европейски Съюз работи непрекъснато за постигането на съглашение за проведеното отдръпване на Англия, отдръпването безспорно ще аргументи разстройства - да вземем за пример в комерсиалните вериги на доставки, без значение дали ще бъде реализирано такова съглашение, декларира Европейска комисия.

Тъй като към момента не е несъмнено дали на тази дата ще има утвърдено съглашение за отдръпване и какво то ще включва, в този момент се правят дейности в опит да бъде обезпечена подготовката на институциите на Европейски Съюз и страните от Общността за отдръпването на Англия.

При всички случаи, даже в случай че бъде реализирано съглашение, след отдръпването си Англия повече няма да бъде страна от Европейски Съюз и по тази причина няма да се употребява от същите преимущества, прибавя комисията.

Подготовката за отдръпването е отговорност освен на институциите на Европейски Съюз. Това е взаимно изпитание на европейско, национално и районно ниво, и включва сдруженията и жителите. Всички би трябвало да ускорят подготовката, като вземат поради всички благоприятни условия, и да поемат отговорност, се отбелязва в текста.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР