Европейската комисия представи днес доклад за постиженията на петте фонда

...
Европейската комисия представи днес доклад за постиженията на петте фонда
Коментари Харесай

Еврофондовете са предоставили 278 млрд. евро за европейската икономика

Европейската комисия показа през днешния ден отчет за достиженията на петте фонда на Европейския съюз от началото на интервала на финансиране, съобщи Българска телеграфна агенция.

Към октомври за съвсем половината от бюджета по европейските структурни и капиталови фондове за интервала 2014-2020 година са поети отговорности за съответни планове. До края на 2016 година съвсем 793 500 предприятия са получили поддръжка по фондовете, като са основани към 154 000 нови работни места.

Общо 7.8 млн. жители са получили подпомагане при намиране на работа или за развиване на свои умения, а биологичното многообразие в аграрни площи с общ размер 23.5 милиона хектара е било доста усъвършенствано. Към края на 2016 година бяха подбрани финансирани от Европейски Съюз планове на обща стойност два милиона евро, което е с един милион евро повече от миналата година, добавя Еврокомисията.

Освен финансираните от Европейски Съюз планове за цифрови технологии, обществено приобщаване и околна среда, които към този момент се извършват, отчетът сочи, че въведените през финансовия интервал 2014-2020 година новости към този момент дават резултат.

По-добра среда за вложенията

През март направената първа оценка на новите условия за сполучливи вложения ( " предварителни условия " ) сподели, че те основават подтик за промени в редица области - енергийна успеваемост или законодателство в региона на публичните поръчки, обмисляне на вложенията за нововъведения, транспортите или цифровите технологии.

За финансовия интервал след 2020 година се планува връзката сред фондовете на Европейски Съюз и поддръжката за националните структурни промени да бъде в допълнение укрепена.

По-малко администрация

В отчета се показва, че страните в Европейски Съюз все по-често употребяват опциите за опростяване на политиката за доближаване за интервала 2014-2020 година.

До края на 2016 година 13.3 милиарда евро по стратегии по европейските структурни и капиталови фондове бяха ориентирани най-много в поддръжка на дребните и междинните предприятия, научните проучвания, нисковъглеродната стопанска система.

Досега над 76 000 предприятия в Европейски Съюз получават поддръжка от европейските структурни и капиталови фондове. Подбраните досега планове в поддръжка на дребните и междинните предприятия по Европейския фонд за районно развиване възлизат на 11.5 милиарда евро от привлеченото частно финансиране - част от предстоящите 42 милиарда евро.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР