Европейската комисия предприема първите стъпки към изграждането на Европейския здравен

...
Европейската комисия предприема първите стъпки към изграждането на Европейския здравен
Коментари Харесай

ЕК започва да гради Европейския здравен съюз

Европейската комисия подхваща първите стъпки към построяването на Европейския здравен съюз , разгласен от ръководителя Урсула фон дер Лайен в речта ѝ за положението на Съюза.

Комисията излиза с набор от оферти за подсилване на рамката на Европейски Съюз за здравна сигурност и за усилване на ролята на основни организации на Европейски Съюз във връзка с подготвеността и реакцията при рецесии. За по-активната битка с пандемията от COVID-19 и с бъдещи изключителни здравни обстановки е нужна засилена съгласуваност на ниво Европейски Съюз.

С помощта на поуките от актуалната рецесия посредством показаните през днешния ден оферти ще се подсигурява по-добрата готовност и реакция по време на актуалната и възможни бъдещи здравни рецесии .

Сред препоръчаните промени са:

Засилване на ролята на основни организации на Европейски Съюз във връзка с подготвеността и реакцията при рецесии, по-специално на Европейския център за профилактика и надзор върху болесттите (ECDC) и Европейската организация по медикаментите (EMA).

План на Европейски Съюз за подготвеност при пандемия и дейности в случаи на здравни рецесии посредством дефинирани рекомендации за приемане на проекти на национално ниво, дружно с сложни и транспарантни рамки за докладване и одит.

Интегрирана система за наблюдаване, която ще употребява изкуствен интелект и други авангардни механически благоприятни условия.

Повече докладване по индикаторите на здравните системи (напр. наличност на болнични кревати, потенциал за профилирана терапия и интензивно лекуване, брой медицински подготвен личен състав и др.).

Днес Комисията дефинира и главните съставни елементи на бъдещия Орган за реакция при изключителни здравни обстановки (HERA), като предлагането за учредяването му ще бъде показано до края на 2021 година Подобна конструкция би била значим нов детайл, който да оказва поддръжка за по-добър отговор на нивото на Европейски Съюз на трансграничните закани за здравето.
 Екологичен потенциал получава 16 милиарда евро повече за основни стратегии
Екологичен потенциал получава 16 милиарда евро повече за основни стратегии

COVID-19, благоприятни условия за идващото потомство, опазване на европейските полезности и справяне с бъдещи рецесии
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР