Европейската комисия предостави финансова подкрепа в размер до 80 милиона

...
Европейската комисия предостави финансова подкрепа в размер до 80 милиона
Коментари Харесай

ЕК финансира с 80 млн. евро иновативна компания за ваксини

Европейската комисия даде финансова поддръжка в размер до 80 милиона евро за развиване и произвеждане в Европа на ваксина срещу ковид на CureVac, новаторска компания за развиване на ваксини от Тюбинген, Германия, оповестиха от представителството на Европейска комисия.

Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е и комисарят по нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и юноша Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова организираха видео конференция с управлението на компанията. Подкрепата ще бъде под формата на гаранция за заем на сходна стойност, който се преглежда от Европейската Инвестиционна Банка. Гаранцията се обезпечава посредством механизма за новаторско финансиране на инфекциозни заболявания, част от Хоризонт 2020 - европейската стратегия за научни проучвания и нововъведения.

Председателят на еврокомисията съобщи: "В актуалната здравна рецесия, поддръжката за нашите водещи откриватели и софтуерни компании е изключително значима. Готови сме да предоставим финансовите средства нужни на CureVac да форсира развиването и производството на ваксина срещу ковид. Горда съм, че в Европа имаме водещи компании като CureVac. Техният дом е тук, в Европа. Но техните ваксини ще са в интерес на всички хора, както в Европа, по този начин и по света ".

Съединени американски щати стартира клинично тестване на ваксина против ковид

Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова, комисар за нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и юноша, съобщи: "Важна част от нашия съгласуван отговор на разпространяването на ковид е поддръжката на отличните просвета и нововъведения в Европа. През 2014 година, CureVac завоюва първата по рода си премия за нововъведения. В днешния значим миг, поемаме ангажимент да продължим да поддържаме техните научни и развойни действия. Науката и нововъведенията са в центъра на нашите дейности за запазване здравето на хората ".

Основана през 2000 година, CureVac е немска биофармацевтична компания, която разви новаторска технология за превъзмогване на една от главните спънки пред потреблението на ваксини: опцията да се запазят техните свойства без запазване в ледник.

Технологията на компанията за ваксини се основава на тъй наречените messenger RNA (mRNA) молекули, които подтикват имунната система. Първоначалните проучвания на технологията демонстрират капацитет за бърза реакция против COVID-19. Ако това бъде доказано, милиони ваксини могат да бъдат създадени в къс период и на ниска стойност от съществуващите индустриални мощности на компанията. CureVac към този момент е почнал програмата за развиване на ваксина против COVID-19 и се чака начало на клиничните проби през юни 2020 година

Комисията оцени капацитета на CureVac да обезпечи живото-спасяващи ваксини по сигурен и пестелив метод още през 2014 година, когато компанията получи първата по рода си премия за иновация, на стойност 2 милиона евро, финансирана от 7-ма Рамкова стратегия. Наградата бе дадена за поддръжка на проучванията в тази обещаваща област. Понастоящем, ЕК, дружно с Европейската Инвестиционна Банка, усилват поддръжката на CureVac с помощта на дългогодишното си съдействие в региона на поддръжка на проучвателен действия посредством финансови принадлежности, в частност посредством новаторско финансиране от Хоризонт 2020 и по-специално финансовия инструмент за заразни заболявания.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР