Европейската комисия предложи в сряда осми кръг от санкции срещу

...
Европейската комисия предложи в сряда осми кръг от санкции срещу
Коментари Харесай

ЕК предложи черни списъци и забрана за руски внос за €7 млрд.

Европейската комисия предложи в сряда осми кръг от наказания против Русия поради нахлуването й в Украйна. Сред тях са по-строги търговски ограничавания за вноса, повече обособени черни описи и таван на цените на петрола за трети страни, предава Reuters.

Предложението ще бъде изпратено до 27-те страни членки на блока. Пред тях е предизвикването да преодолеят разликите си, с цел да приложат новите наказания в допълнение към седемте набора от наказателни ограничения, наложени на Русия до момента.

Преди броени дни Унгария съобщи, че няма да поддържа нови енергийни наказания на Европейски Съюз против Москва. Макар че при започване на война показва единение с Брюксел, с времето ръководената от Виктор Орбан стартира да дава все по-ясни сигнали на противоречие. През лятото министър председателят разяснява, че с наказателните си ограничения против Русия блокът в действителност „ се е прострелял в белите си дробове “.

Колкото повече не престават военните дейности в Украйна, толкоз повече се задълбочават енергийната и икономическата рецесии, което разклаща синхрона сред страните членки по отношение на твърдостта им по отношение на Русия. Затова и гласуването на новия пакет наказания може да отнеме повече време.

Ако бъдат признати, те се чака да лишат Москва от спомагателни 7 милиарда евро доходи. Санкции ще бъдат наложени на още 1300 лица и компании. Въвежда се и възбрана жители на страни от Евросъюза да вземат участие в управителни органи на съветски компании. 

Целта на Брюксел е да предприеме ограничения за битка с хората, които се пробват да заобикалят рестриктивните мерки. Фон дер Лайен изясни, че ще бъде основан лист за сходни извършители.

Така да вземем за пример, в случай че те купуват артикули в Европейския съюз, транспортират ги до трети страни и по-късно до Русия – това ще е заобикаляне на нашите наказания и тези лица може да бъдат вкарани в лист. Смятам, че това ще има огромен ограничителен резултат “, разяснява тя.

По думите ѝ новите ограничения ще отслабят в допълнение съветската стопанска система и по този начин ще се понижат опциите на съветския военнопромишлен комплекс. Това, надяват се в Брюксел, ще стане чрез ограничаване на достъпа до авиационно съоръжение, електронни съставни елементи и характерни химични вещества. 

Тя акцентира още, че Европейска комисия не приема „ подправените референдуми, нито какъвто и да е тип анексиране “. 

И сме решени да накараме Кремъл да заплати цената за тази по-нататъшна ескалация “, сподели тя.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР