Европейската комисия предложи помощ на Румъния за справяне с последиците

...
Европейската комисия предложи помощ на Румъния за справяне с последиците
Коментари Харесай

Европейската комисия предложи помощ на Румъния след тежките бури

Европейската комисия предложи помощ на Румъния за справяне с последствията от тежката стихия в западната част на страната, която умъртви 8 души. Това съобщи на конференция в Брюксел представителят на институцията Маргаритис Схинас, съобщи БГНЕС.
" Европейски Съюз е изцяло подготвен да помогне. Нашият координационен център към този момент е в контакт с румънските управляващи и ние следим от близко развиването ", сподели той.
Осем души починаха вследствие на тежката гръмотевична стихия, която порази в неделя вечер западната част на Румъния. В Тимишоара строшен клон падна върху жена в зоологическата градина, а минувач стана жертва на гибелен удар на улицата от паднал билборд. Жертви имаше в градовете Бузиаш, Арад и Бистрица-Насауд. Повече от 60 души са в болница.
Паднали дървета, счупени покриви, блокирани пътища и развалени коли им а в окръзите Арад, Сату Маре, Клуж, Сълаж, Караш Северин. Поройните дъждове и вятърът, чиято скорост надвиши 27 метра в секунда, доведоха до спирания в електрозахранването на няколко града.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР