Европейската комисия предложи осми пакет от санкции срещу Русия заради

...
Европейската комисия предложи осми пакет от санкции срещу Русия заради
Коментари Харесай

Нови санкции: ЕК предложи черни списъци и забрана за руски внос за 7 млрд. евро

Европейската комисия предложи осми пакет от наказания против Русия поради войната в Украйна. Те включват по-строги търговски ограничавания за вноса, повече обособени черни описи и таван на цените на петрола за трети страни, оповестява Reuters. 
Прочетете още
Предложението ще бъде изпратено до 27-те страни членки на блока. Пред тях обаче стои предизвикването да преодолеят разликите си, с цел да приложат новите наказания към седемте пакета, наложени на Русия до момента.

Преди дни Унгария съобщи, че няма да поддържа нови енергийни наказания на Европейски Съюз против Москва. Макар че при започване на война сподели единение с Брюксел, с времето страната, ръководена от Виктор Орбан, стартира все по-ясно да демонстрира противоречие. През лятото министър председателят съобщи, че с наказателните си ограничения против Русия блокът в действителност " се е прострелял в белите си дробове ". 

Колкото повече продължава войната в Украйна, толкоз повече се задълбочава и енергийната, и икономическата рецесия, което пропуква твърдата позиция на страните членки по отношение на Русия. Затова и гласуването на новия пакет наказания може да отнеме повече време.
Какво включват новите наказания?
Ако бъдат признати, се чака да лишат Москва от спомагателни 7 милиарда евро доходи. Санкции ще бъдат наложени на още 1300 лица и компании. Въвежда се и възбрана жители на страни от Европейски Съюз да вземат участие в управителни органи на съветски компании.

Целта на Брюксел е да предприеме ограничения против хората, които се пробват да заобикалят рестриктивните мерки. Фон дер Лайен изясни, че ще бъде основан лист за сходни извършители. " Например, в случай че купуват артикули в Европейски Съюз, транспортират ги до трети страни и по-късно до Русия – това ще е заобикаляне на нашите наказания и тези лица може да бъдат вкарани в лист. Смятам, че това ще има огромен ограничителен резултат ", изясни ръководителят на Еврокомисията, предава " Експерт ". 

 

По думите ѝ новите ограничения ще отслабят в допълнение съветската стопанска система и по този начин ще се понижат опциите на съветския военнопромишлен комплекс. От Брюксел се надяват това да стане посредством ограничение на достъпа до авиационно съоръжение, електронни съставни елементи и характерни химични вещества. 

Фон дер Лайен акцентира, че Европейска комисия не приема " подправените референдуми, нито какъвто и да е тип анексиране. Решени сме да накараме Кремъл да заплати цената за тази по-нататъшна ескалация ", съобщи тя.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР