Европейската комисия предложи нов режим на глобални санкции, който да

...
Европейската комисия предложи нов режим на глобални санкции, който да
Коментари Харесай

Анализ: Санкциите на ЕС за нарушаване правата на човека - инструмент за бързо реагиране

Европейската комисия предложи нов режим на световни наказания, който да бъде натрапен за нарушавания на правата на индивида. Това ще разреши приемането и бързото редактиране на аналог на " листата на Магнитски ". В допълнение, откакто бъде утвърден, той няма да изисква наново утвърждение от всички 27 страни от Европейски Съюз всякога, когато би трябвало да бъде уголемен. Това може да направи самата Европейска комисия, оповестява БГНЕС.
Съществува и концепция да се одобряват каквито и да било наказания не с консенсус на всички страни, а с квалифицирано болшинство. Защо Европейски Съюз се нуждае от това?, проучва Иван Преображенски от " Дойче Веле ".
 Съединени американски щати уголемяват глобите против Турски поток Съединени американски щати уголемяват глобите против " Турски поток "
Държавният департамент на Съединени американски щати разшири обсега на глобите против компании, свързани с " Турски поток " и " Северен поток 2 " и им даде период от...
На фона на съществени политически промени в, след избора на президента Доналд Тръмп, мястото на основния „ бранител на правата на индивида “ в света е освободено. Америка, даже и да желае, към този момент не може да го окупира сама. В предишното Съединени американски щати неведнъж са работили като тип юридическа „ морална полиция “, само че в този момент възгледите на американското управление са доста разнообразни от класическия взор за правата на индивида. И даже Тръмп да загуби идните избори през ноември, в международен мащаб нищо няма да се промени. В тази обстановка Европейски Съюз излиза с внимателно заявление за подмяна на това място и в това време отстранява вътрешния си механизъм за взимане на решения, когато става въпрос за отбрана на правата на индивида отвън Европейски Съюз. Проблемите в тази област бяха ясно разкрити от обстановката към отравянето на Алексей Навални, когато европейците не можеха дълго време да вземат решение дали имат право да постановат наказания против съветски чиновници по отношение на обвинявания за присъединяване в отравянето на съветски жител и нежеланието на Кремъл да стартира следствие.
Независимо от това, бяха наложени наказания, които се трансфораха в сериозен мотив в интерес на световен режим на наказания за отбрана на правата на индивида. Вярно е, че с цел да работи подобен режим, той би трябвало да бъде утвърден от външните министри на страните от Европейски Съюз. Тогава съюзът ще освободи ръцете си за персоналното наказване на непознати жители, които нарушават човешките права. Няма значение дали са белоруски служители на реда, арабски монарси, венецуелски водачи на рейсове или съветски корумпирани чиновници. Ще им бъде неразрешено да влизат в Европейски Съюз, а техните сметки и имущество ще бъдат иззети. Появата на подобен механизъм в Европейски Съюз е породена освен от Алексей Навални.
Войните в Нагорни Карабах, в Сирия, в Донбас - всичко това изисква отговор, в случай че Европейски Съюз в действителност, не с думи, а на дело желае да отстоява човешките права и да не се вслушва в непрекъснати обвинявания, че организира цинична външна политика, в която преди всичко са ползите на бизнеса. В същото време потреблението на мощ от беларуските управляващи и полицията против мирни протестиращи освен докара до въвеждане на персонални наказания, само че и сподели, че сегашният европейски механизъм е посредствен. Кипър блокира това решение няколко пъти. И това не е единственият образец. Многократно глобите против Китай да вземем за пример са блокирани от Гърция, за чиято стопанска система китайските стратегически вложения са доста значими. Различията във външнополитическите ползи на обособените страни от Европейски Съюз също не разрешиха налагане на наказания против Турция. Всъщност Европейският съюз се отпусна и гледаше по какъв начин Реджеп Тайип Ердоган построява своя властнически режим. Ето за какво е толкоз значимо да има инструмент, който ще разреши да се реагира бързо на нарушаванията на правата на индивида и да не позволява казуса в границите на няколко седмици, месеци или даже години.
Глобалният режим визира единствено частни лица, само че от време на време, както беше в тази ситуация с Русия след 2014 година, европейският хайлайф има явна потребност да „ обсажда “ цели страни. Нещо повече, това са страни, които от дълго време са формирали „ група за поддръжка “ в границите на Европейски Съюз. Същата Русия, която е защитавала през тези години: Италия, Гърция, Кипър, Унгария... И всяка от тези страни можеше да блокира налагането на наказания. Понякога те даже заплашваха, че ще блокират подновяването на въведените преди този момент наказания. В резултат Брюксел осъзна, че е нужен механизъм, който да разреши на Европейски Съюз да не зависи от обособени политици като унгарския министър председател Виктор Орбан. И в този момент Хосеп Борел „ пробива “ опцията да взема решения за наказания с квалифицирано болшинство.
 Съединени американски щати постановиха нови наказания против Иран Съединени американски щати постановиха нови наказания против Иран
Вашингтон е присъединил 18 ирански банки в санкционния си лист, оповестиха от министерството на финансите на Съединени американски щати. Министерството на финанс...
За Русия използването на този метод, в действителност би било провал на цялата й европейска политика, построена върху работата с обособени страни от Европейски Съюз. В продължение на доста години Москва играе с несъгласията сред членовете на Европейски Съюз, най-много като купува поддръжка от дребни страни. И тя поддържа връзка с Европейски Съюз като цяло „ през устата “. Ако Борел успее в проекта си, това внезапно ще стесни опциите за интриги в Русия, Китай и даже Съединени американски щати, които от време на време също се пробват да разпространяват своите ползи в Европа посредством Полша и балтийските страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР