Европейската комисия предложи комбинация от квота и мита, за да

...
Европейската комисия предложи комбинация от квота и мита, за да
Коментари Харесай

ЕС въвежда защитни мита за вноса на стомана заради ефекта от мерките на Тръмп

Европейската комисия предложи композиция от квота и мита, с цел да отговори на опасенията в Европейски Съюз, че стоманените артикули, които към този момент не се внасят в Съединени американски щати, ще залеят европейските пазари, съобщи " Ройтерс ". Мярката е третата част от отговора на Европейски Съюз на въведените от Вашингтон мита върху вносните стомана и алуминий.

Европейският съюз ще вкара защитните мита върху стоманата от на следващия ден, с цел да отбрани производителите си от повишения импорт, който е разследване от американските мита, заяви през днешния ден европейският комисар за търговията Сесилия Малмстрьом, представена от ДПА и Българска телеграфна агенция.

По данни на Еврокомисията, откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп вкара мита от 25 % върху вноса на стомана, се следи нарастване на стоманените артикули, които доближават европейския пазар.

Според Сесилия Малмстрьом Европейски Съюз няма " различен избор " с изключение на да вкара ограничения, с цел да отбрани личния си стоманодобивен бранш, който към този момент среща компликации поради международния свръхкапацитет.

Европейски Съюз ще вкара от на следващия ден, 19 юли, мита от 25 % върху 23 категории стоманени артикули. Те ще влязат в действие, когато вносът на тези артикули надвиши сегашната междинна стойност, изчислена на основа данните от последните три месеца.

" Мерките намират салдото сред ползите на европейските производители и консуматори на стоманата като автомобилната промишленост и строителния бранш, които разчитат на вноса ", сподели Малмстрьом.

Европейската асоциация на автомобилните производители обаче съобщи през днешния ден, че " мощно съжалява " за подхванатата от Европейски Съюз мярка. " Тези ограничения ще нанесат щета върху конкурентоспособността ни, защото ще доведат до нарастване на цените на стоманата на европейския пазар, където те към този момент са високи ", твърди генералният секретар на Асоциацията на европейските автомобилостроители (ACEA) Ерик Йонарт. Мерките на Комисията са краткотрайни и откакто тя организира изследване ще може да вземе и извънредно решение " най-късно при започване на 2019 година ", акцентира Йонарт, представен от " Франс прес ".

Решението за митата върху стоманата е част от отговора, който Европейски Съюз даде обещание да даде на увеличените американски мита, наред с към този момент признатите уравновесяващи мита върху американски артикули за 2.8 милиарда евро (3.3 милиарда долара).

Страните членки на Европейски Съюз демонстрираха " поразителна поддръжка " за новата мярка, известна като " тарифна квота ". Еврокомисията заяви преди този момент, че следи деликатно и вноса на алуминий в Европейски Съюз, откакто Тръмп наложи налог от 10 % върху него.

Основните експортьори на стомана за Европейски Съюз са Китай, Индия, Русия, Южна Корея, Турция и Украйна.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР