Европейската комисия предложи днес насоки за изпитанията на новопроизведени автомобили

...
Европейската комисия предложи днес насоки за изпитанията на новопроизведени автомобили
Коментари Харесай

Смяна на правилата за изпитания на новите автомобили, предлага Брюксел

Европейската комисия предложи през днешния ден насоки за тестванията на новопроизведени коли при действителни условия на ръководство. Предвижда се тази смяна да регистрира същинските нива на замърсяване от транспортните средства.

Новите транспортни средства с дизелови мотори, подложени на тествания в лаборатория и на пътя, и предлагани на пазара от септември 2017 година насам, отделят доста по-малко нездравословни газове от старите, показват от Европейска комисия.

През декември 2018 година Общият съд на Европейски Съюз анулира част от законодателството в тази област. Отмяната не визира осъществяваните тествания при същински условия. Съдът отсрочи влизането в действие на частичната анулация до февруари 2020 година, с цел да даде време на Европейска комисия да направи днешното предложение.

Предложението на Европейска комисия предстои на утвърждение от Съвета на Европейски Съюз и от Европейския парламент. Коефициентите на сходство служат за определяне на допустимото противоречие сред нормата за нездравословни газове, открити при лабораторни тествания, и стойностите при придвижване по пътя в действителни условия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР