Европейската комисия предложи днес допълнителни мерки срещу разпространението на незаконно

...
Европейската комисия предложи днес допълнителни мерки срещу разпространението на незаконно
Коментари Харесай

ЕК: Терористичното съдържание да се трие час след подаването на сигнал

Европейската комисия предложи през днешния ден спомагателни ограничения против разпространяването на нелегално наличие в интернет. Предвижда се тези ограничения да бъдат прилагани непринудено от интернет платформите, оповестява Българска телеграфна агенция.

Мерките засягат известия, свързани с тероризъм, подстрекаване към ненавист и принуждение, полова корист с деца, пиратски артикули и случаи на нарушавания на авторското право.

Комисията предлага сигналите за нарушавания, подадени от източници, потвърдили се като добросъвестни, да бъдат обработвани по-бързо. Европейска комисия приканва доставчиците на интернет услуги да обменят опит за автоматизирани системи за премахването на наличие.

Брюксел упорства терористичното наличие онлайн да се изтрива до час след постъпването на сигнал. Според комисията е належащо въвеждането на средства за попречване на повторната поява на към този момент отстранено наличие.

Европейска комисия предизвестява, че към този момент разчита на доброволното въвеждане и използване на тези ограничения, само че в случай че реши за належащо, може да предложи ограниченията да залегнат в законодателство.

Еврокомисарят по цифровизацията Мария Габриел посочи, че към този момент 90 % от противозаконното наличие, отстранено един път, се е появило наново. „ Това, което е нелегално в живота, би трябвало да бъде отвън закона и в интернет”, разяснява тя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР