Европейската комисия предлага средствата за общата селскостопанска политика да бъдат

...
Европейската комисия предлага средствата за общата селскостопанска политика да бъдат
Коментари Харесай

ЕК предлага увеличение на бюджета за земеделие с 26,5 млрд. евро

Европейската комисия предлага средствата за общата селскостопанска политика да бъдат увеличени с 26,5 милиарда евро за идващия 7-годишен интервал.

Еврокомисарят по земеделие Януш Войчеховски заяви, че съгласно първичното предложение от 2018 година, бюджетът за земеделие е бил 365 милиарда евро, а с препоръчаното покачване става 391,4 милиарда

За нарастването той разясни: "По-голямата част от тази сума е за фонда за селскостопанско развиване, т.е., втория дирек. Тук се включват и специфичните прехвърляния от проекта за възобновяване - с 16.5 милиарда евро повече. Те ще бъдат изразходвани за упоритостите и провокациите, които стоят пред Зеления пакт ".

Еврокомисарят по морските въпроси, биоразнообразието и рибарството Виргиниус Синкявичус заяви, че средствата по риболовната политика ще бъдат нараснали с 500 млн. евро през идната многогодишна финансова рамка, което е с 8 на 100 повече от планувания бюджет по това перо през 2018 година

Важна смяна в програмата за селските региони за България позволи Брюксел

От своя страна, еврокомисарят за ръководство при рецесии Янез Ленарчич изиска бюджета за RescEU, който е част от механизма за гражданска отбрана, да бъде нараснал с 2 милиарда евро посредством инструмента "Следващо потомство Европейски Съюз ".

"Комисията предлага доста нарастване на бюджета посредством „ Следващо потомство Европейски Съюз “ на механизма RescEU с 2 милиарда евро, като по този начин общата сума за европейския механизъм за гражданска отбрана ще стигне до 3,1 милиарда евро за идващите 7 години ", сподели той.

Идеята е да се сътвори запас за стратегическо съоръжение за реакция при незабавни случаи, свързани със здравето, горските пожари, химически, биологични, радиобиологични или нуклеарни произшествия.

Ленарчич посочи, че механизмът ще включва здравно съоръжение, самолети за здравна евакуация, полеви лечебни заведения, хеликоптери за битка с пожарите, които да бъдат мобилизирани бързо при неотложни обстановки.

Комисията предлага и доста нарастване на бюджета за световна филантропична помощ с 5 милиарда евро, като общата сума за идващите 7 години да доближи 14,8 милиарда, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР