Европейската комисия предлага пълна забрана за вноса на руски петрол

...
Европейската комисия предлага пълна забрана за вноса на руски петрол
Коментари Харесай

ЕК предложи пълна забрана на руския петрол

Европейската комисия предлага цялостна възбрана за вноса на съветски нефт в Европейски Съюз, заяви тази заран нейният ръководител Урсула фон дер Лайен.

Тя приказва на спор в Европейския парламент в Страсбург, отдаден на икономическите и обществените последствия за Европейски Съюз от войната на Русия в Украйна.

Става дума за цялостна възбрана за импорт на съветски нефт – от морето, по тръбопроводи, недопечен и пречистен, посочи Фон дер Лайен. Спирането ще стане последователно и ще завърши към края на годината.

„ Това няма да е елементарно. Някои страни членки зависят от съветския нефт, само че би трябвало да го създадем “, безапелационна бе Фон дер Лайен.

България е измежду най-зависимите страни.

„ С всички тези стъпки лишаваме съветската стопанска система от опцията за диверсификация “, сподели ръководителят на Европейска комисия.

Новият пакет от наказания съдържа и лист от висши военни и други лица, направили военни закононарушения в киевското предградие Буча. Тези хора дават отговор и за обсадата на Мариупол.

Сбербанк ще бъде изключена от интернационалната платежна система SWIFT. Това е най-голямата съветска банка и тя държи над 37 на 100 от пазара в страната. Ударът по нея и наложените по-рано наказания върху други съветски банки е удар по опцията на режима на Путин да се финансира. Банковият бранш на страната ще бъде изолиран от международната финансова сикстема.

Европейски Съюз ще забрани на негова територия и излъчванията на три огромни съветски малките екрани, продължи Фон дер Лайен. Те не би трябвало да образуват мнението в Съюза, счита тя.

Предвижда се също възбрана за всевъзможни услуги към съветски компании, в това число и за техните консултанти и лобисти.

Предложението би трябвало да бъде утвърдено от Съвета на Европейски Съюз.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР