Европейската комисия поясни днес, че предложението й за ограничаване на

...
Европейската комисия поясни днес, че предложението й за ограничаване на
Коментари Харесай

Брюксел поясни какво не засяга предложението за ограничаване на пътуванията до ЕС

Европейската комисия разясни през днешния ден, че предлагането й за ограничение на пътуванията от и до Европейски Съюз не планува безусловно да бъдат наранени гражданските полети. Говорител на Европейска комисия означи, че решението какви ограничения да бъдат подхванати се чака след днешната видеоконферентна връзка на участниците в Европейския съвет, съобщи Българска телеграфна агенция.

Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен през вчерашния ден предложи несъществените пътувания от и до Европейски Съюз да бъдат лимитирани в началото за период от 30 дни в опит да бъде лимитирано разпространяването на вируса. Дали тази или сходни ограничения ще бъдат приложени, остава решение на националните управляващи, уточни през днешния ден представител на комисията. Той добави, че задачата на Европейска комисия е да има координация в предприемането на националните ограничения за опазването на границите и публичното здраве.

Говорителят съобщи, че рестриктивните мерки не би следвало да обгръщат товарните транспорти и не би трябвало да засягат хора, търсещи протекция. По неговите думи е належащо границите да останат отворени за осъществяването на филантропични действия.

В отговор на въпрос представителят посочи, че е допустимо договарянията с Англия да продължат с видеоконферентни връзки. Той означи, че Лондон разполага с правото си да изиска еднократно удължение с до две години на преходния период преди окончателната разлъка с Европейски Съюз.

Европейска комисия заяви през днешния ден, че за пръв път в историята на институцията на следващия ден еврокомисарите ще заседават с видеоконферентна връзка. Говорител на Европейска комисия през вчерашния ден уточни, че зам.-председателят на комисията Франс Тимерманс си е наложил самичък карантина, откакто е общувал със инфектиран. Миналата седмица същото направи ръководителят на Европейския парламент Давид Сасоли, който се завърна от епицентъра на епидемията в Италия.

Също за пръв път в историята на Европейска комисия през днешния ден комисията даде конференция, в която някои от представителите се включиха от домовете си с видеоконференция. Ръководителят на екипа на представителите Ерик Мамер закри днешната конференция с поемата на Виктор Юго " Пролет " и добави, че без значение от събитията, утрешният брифинг на комисията още веднъж ще се състои.

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (601)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР