Европейската комисия потвърди предложенията, които от БСП правим от седмици,

...
Европейската комисия потвърди предложенията, които от БСП правим от седмици,
Коментари Харесай

ЕК потвърди предложенията на БСП срещу скъпия ток

Европейската комисия удостовери предложенията, които от Българска социалистическа партия вършим от седмици, съобщи водачът на партията Корнелия Нинова в обществената мрежа. " Брюксел предлага понижаване на налози на енергоносителите. Ние предложихме понижаване на Данък добавена стойност. Европейска комисия желае обезпечаването на ваучери за ток. Ние настояхме това да са 200 киловатчаса на домакинство. Еврокомисарите оферират да се обезпечи държавна помощ за предприятията. Ние предложихме от свръхпечалбите на производители и търговци да се подкрепи бизнесът ", изяснява Нинова. Тя показва удовлетворение, че Българска социалистическа партия има рационални и работещи решения за стопанската система и фамилиите.

Проблемите с тока и антикризисните ограничения бяха измежду главните тематики на срещата на Българска социалистическа партия с КНСБ. Левицата обичайно държи на развиването на нуклеарната енергетика, съобщи Нинова. Виждаме, че времето потвърди, че това е вероятната, нужната и наложителната крачка за обезпечаване на енергийния баланс и самостоятелност на страната, акцентира Нинова. Според нея срокът за закриване на промишления комплекс " Марица Изток " би трябвало да е оптимално дълъг и през това време да се обезпечат заместващи мощности. " Темата за " зелена договорка " е многопластов. Той не е единствено екологичен проблем, а и енергиен, и стопански, и обществен ", разясни Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия акцентира, че би трябвало да се вземат съответни ограничения за подкрепяне на бизнесите и на хората още от първите дни на сформирането на 47 Народно събрание. Нинова още веднъж заяви, че социалистите готвят пакет от незабавни законодателни ограничения за първите 100 дни на Народното събрание, които да залегнат в бюджета за следващата година, който би трябвало да е по-социален. Смятаме, че сме притиснати от времето и сега би трябвало всички дружно -партии, брашови организации и синдикатите, да сме подготвени в изготвянато на антикризисните ограничения, разясни Нинова. Тя беше безапелационна, че в новото Народно събрание би трябвало да бъде реализирано единодушие за съставянето на постоянен кабинет, който да преведе страната през икономическата и обществената рецесия.

От КНСБ настояха за въвеждането на обезщетения за всички бизнеси поради високите цени на тока. Пламен Димитров съобщи, че оферират незабавна актуализация на бюджета, с която прагът на беднотия да стане 460 лв.. Настояваме за въвеждане на целево енергийно подкрепяне, както и за нова КОВИД-добавка за хора, които се лекуват вкъщи, сподели той. Димитров напомни, че КНСБ е за повишението на минималната заплата, която от 1 ноември да стане 700 лева, а от новата година - 760 лева

В сряда управлението на Българска социалистическа партия се срещна с представители на браншовите организации на хлебопроизводителите, месо-, млеко- и винопроизводители и производители на безалкохолни питиета. По време на срещата бяха разисквани проблемите на дребните и междинни компании поради нарастването на цените на ток, газ, първични материали, превоз и логистика. Участниците в диалога се сплотиха към предлагането на Българска социалистическа партия за понижаване на Данък добавена стойност на главните храни от 20 на 9%. Браншовиците настояха страната да обезпечи специфичен енергиен пакет, който да бъде за компании, които работят на българския пазар. Идеята им беше подкрепена от Българска социалистическа партия.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР