Европейската комисия потвърди плановете си за дигитализиране на жълтата ваксинационна

...
Европейската комисия потвърди плановете си за дигитализиране на жълтата ваксинационна
Коментари Харесай

ЕК потвърди за дигитализиране на ваксинационната карта на СЗО

Европейската комисия удостовери проектите си за дигитализиране на жълтата имунизационна карта на Световната здравна организация (СЗО), съобщи ДПА.

Това ще бъде част от световна мрежа за цифрово здравно узаконяване на СЗО, основана на цифровите записи на Европейски Съюз за имунизации от пандемията от ковид, споделят еврокомисарите по правораздаването Дидие Рейндерс и по опазването на здравето Стела Кириакидес, съобщи Българска телеграфна агенция.

В писмо до немския християндемократически политик Петер Лизе те в допълнение обясниха, че плануваното решение няма да се лимитира до имунизации против КОВИД-19 или други самостоятелни болести.

Брюксел и Световната здравна организация оповестиха партньорство в цифровото здраве през юни. СЗО вкарва мрежата за узаконяване „ за подсилване на световната подготвеност против възходящите закани за здравето “, сподели Еврокомисията, когато започва самодейността.

За да направи това, СЗО би трябвало да одобри системата, която стои зад документите на Европейски Съюз за имунизация или възобновяване, в това число нейните правила и технология. „ Така че в случай че се появи нова опасност за здравето, ще можем да реагираме по-бързо “, пишат еврокомисарите.

Лизе счита, че дигитализирането на имунизационната карта е вярно – всеки е попадал в обстановката да се опитваш да намериш жълтата брошура, сподели той, само че с цифрова версия, „ постоянно я имаш на мобилния си телефон “, сподели той пред ДПА.

„ Също по този начин за евентуални други пандемии, построената инфраструктура е огромно преимущество, и ние ще сме готови. “

Запитан за вероятни опасения за отбрана на данните, Лизе сподели: „ Ако нашите стандарти за отбрана на данните станат общоприети в международен мащаб, това би било доста добре пристигнало. Фактът, че СЗО употребява системата на Европейски Съюз, значи, че сме се справили добре. “
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР