Европейската комисия потвърди, че оборудването от АЕЦ Белене“ може да

...
Европейската комисия потвърди, че оборудването от АЕЦ Белене“ може да
Коментари Харесай

ЕК дава парите на Украйна за АЕЦ „Белене“

Европейската комисия удостовери, че оборудването от АЕЦ „ Белене “ може да бъде закупено с пари от фонда за европейската финансова помощ за Украйна.
Прочетете още
Това е разумно, защото Украйна няма пари, с които да извърши тази договорка. Все отново бе належащо Брюксел да го удостовери.

Европейска комисия по традиция в никакъв случай не разяснява двустранни връзки или покупко-продажби, само че най-малко на доктрина Европейски Съюз дава на Украйна финансова помощ. Фондът се споделя MAF+. Финансовата помощ е от 1,5 милиарда евро на месец. Украйна сама взема решение по какъв начин да употребява тези пари, т.е. няма спогодба сред Европейска комисия и Киев къде и какъв брой пари да се употребяват. Тези пари се дават, с цел да може да уравновеси финансовите си интервенции.

Шефът на представителите на Европейска комисия съобщи, че нищо не пречи на Украйна да вземе пари от фонда за „ съдействие в нуклеарната помощ с България “. Ако тази договорка се случи, най-вероятно евентуално България ще получи европейски пари, към 600 млн. евро. за нуклеарните си реактори от АЕЦ „ Белене “, доказано от Европейска комисия.

 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР